17.5 C
Ljubljana
sreda, 23 oktobra, 2024

Evropska komisija je imenovala prvega “antirasističnega” koordinatorja

Piše: A. S.

Evropska komisije je na novo ustvarjen položaj “antirasističnega koordinatorja” imenovala Michaelo Mouao iz Finske, ki je bila rojena leta 1976 finski materi in očetu iz Slonokoščene obale, afriškemu priseljencu in košarkarju.

Moua je v mladih letih prav tako igrala žensko košarko, kasneje pa se je v raznih nevladnih organizacijah ukvarjala z bojem proti rasizmu. Zadnja leta pa je delala na finskem ministrstvu za pravosodje, kjer se je borila proti “diskriminaciji”. Položaj je bil ustvarjen v sklopu “antirasističnega akcijskega načrta” za prihodnost. Moua naj bi sodelovala z državami članicami, civilnimi družbami, akademskimi krogi in Evropskim parlamentom v boju proti rasizmu. Predvsem naj bi se posvečala pritožbam etničnih manjšin, ki naj bi bile “žrtve rasizma”. Seveda gre za poudarek na manjšinah, medtem ko vse bolj prisotna diskriminacija in sovraštvo do belih Evropejcev verjetno ne bosta obravnavana.

Že v Marakeški deklaraciji Združenih narodov je bila vključena točka o boju proti rasizmu in diskriminaciji do priseljencev. Gre za preprečevanje “sovražnega govora”, ali z drugimi besedami, za cenzuro vsakih kritik množičnega priseljevanja in promigrantske politike Bruslja.

Z novoustvarjenim položajem in institucionalizacijo “boja proti rasizmu” bo EU v prihodnosti verjetno še strožje obravnavala vsako kritiko migrantov in vse poskuse evropskih narodov, strank in metapolitičnih organizacij pri zagotavljanju etnokulturnega obstoja Evropejcev v njihovih domovinah.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine