17.5 C
Ljubljana
sreda, 23 oktobra, 2024

Molitev in post za domovino – zakaj sta tako potrebna?

Piše: Blagovest.si

Ni dvoma, da je naša domovina, ki bo prihodnji mesec obeležila trideset let državnosti, v precej nevarnem obdobju. Ne samo zaradi protestnikov na ulicah in še vedno močno navzočega duha komunizma, ki preprečuje blagoslov, pač pa tudi zaradi vpliva zla, ki ga na prvi pogled ne moremo opaziti. In več kot je v naši domovini greha zoper moralo, predvsem ubijanja nerojenih otrok, pa tudi nerganja, manj bo blagoslova, prekletstva pa vedno več.

Mnogi kristjani so zmotno prepričani, da bo sedanja vlada lahko sama rešila vse težave in da molitev za domovino ni potrebna, saj smo končno “prilezli na zeleno vejo”. Vendar temu ni tako. Situacija se lahko na naslednjih volitvah obrne v povsem drugo, manj zaželeno smer. Le da takrat, ko nam bo šlo res slabo (peščici pa dobro), na ulicah nenadoma ne bo več protestnikov, ko bo “vse lepo in prav”. Nam ostalim pa bo ostal le še jok in škripanje z zobmi – ter spraševanje, kaj smo delali narobe.

Pred kratkim smo na naši spletni strani že pisali o satanizmu, ki je veliko bolj razširjen, kot si lahko sploh predstavljamo (TUKAJ). Pisali smo tudi o načrtovanem pokolu, ki bi lahko dosegel tudi romarsko cerkev na Brezjah (TUKAJ). Ta zlohotni načrt je bil preprečen. Ne po naključju, ampak tudi zaradi močne molitvene aktivnosti mnogih slovenskih kristjanov. Tudi posta in žrtvovanja. Na žalost nas v cerkvah skoraj nihče ne nauči, kakšen pomen ima post, če ga pridružimo molitvi.

Kristjani smo trenutno tudi v neki drugi nevarnosti in sicer da bi nas povsem zaposlilo vprašanja o covid19 ter cepljenju. Ob današnji poplavi informacij, ko je vse postalo relativno in ni več možno najti neke resnice, je namreč nemogoče s človeško močjo priti do resnice o teh vprašanjih. Toda če bi svoje napore vlagali predvsem v lastno spreobrnjenje in v pričevanje o velikih Božjih delih, bi imeli tudi vsi tisti nosilci “novega svetovnega reda” imeli zelo malo moči med nami. Pandemija covid19, ki nam je tudi letos za veliko noč zaprla cerkve, je opomin tudi mnogim kristjanom, da krščanska drža ni v tem, da gremo vsako nedeljo k maši in smo že opravičeni.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine