16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Na Švedskem pripadnik LGBT skupnosti zlorabil položaj za spolno nadlegovanje migrantov

Piše: A. S.

Švedsko, državo, ki je znana kot ena bolj »progresivnih« evropskih držav, tako v sprejemanju migrantov, kot tudi glede pravic LGBT skupnosti, pretresa škandal, ki je možen le v takšnih liberalno-progresivnih družbah.

Po poročanju medija Euronews je bil lanskega aprila sedaj že bivši član in aktivist največje švedske LGBT organizacije RFSL, obtožen posilstva štirih migrantov.

56-letnik naj bi v sklopu omenjene organizacije RFSL ( Švedska federacija za pravice gejev, lezbijk in transspolnikov) pomagal migrantom, da dobijo azil na temeljih svoje spolne usmerjenosti. Kasneje je bilo na sodišču ugotovljeno, da je izkoriščal »ranljivo situacijo« v kateri so se znašli migranti, ki so se nanj obrnili za pomoč. Tako naj med oktobrom 2018 in 2019 posilil štiri migrante, še dva pa naj bi spolno zlorabil. Stockholmsko okrajno sodišče ga je obsodilo na štiri leta zapora, policija pa trenutno preiskuje v povezavi s tem še šest možnih zločinov.

Obtoženi je kot svetovalec za migrante zlorabil svoj položaj, poleg zaporne kazni pa bo moral žrtvam plačati odškodnino.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine