14.9 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Znani vsi štirje polfinalisti Lige Evropa, med njimi dva angleška velikana

Piše: Samo Vidovič

Po včerajšnjih povratnih tekmah četrtfinala Lige Evropa smo dobili štiri polfinaliste. To so Roma, Manchester United, Villarreal in Arsenal. 

Najbolj napeto je bilo v Rimu, kjer so domači branili prednost 2:1 iz prve tekme. Gostje so v 49 minuti preko Brobbeya povedli in prišli v situacijo, da se z morebitnim drugim golom uvrstijo v polfinale. Vendar je Džeko v 72 minuti izenačil ter postavil končni izid tekme 1:1.

Manchester United je še v drugo premagal špansko Granado z istim izidom kot na prvi tekmi, z 2:0 in se brez večjih težav uvrstil naprej. Cavani je v 6 minuti zadel za mirno nadaljevanje domačih. Vallejo je v zadnji minuti dal avtogol.

Tudi Villarreal je drugič premagal zagrebški Dinamo, tokrat z 2:1. Tekma je bila odločena v prvem polčasu, ko sta zadela Alcacer v 36 in Moreno v 43 minuti. Oršić je v 74 minuti znižal. Villarreal je bil boljši s skupnim rezultatom 3:1.

Arsenal iz Londona pa je v Pragi proti Slaviji odigral občutno bolje kot pred tednom dni na domačem igrišču. Zmagal je s 4:0, skupno pa s 5:1. Gole so dali Pepe v 18, Lacazette v 21 in 77 ter Saka v 25 minuti.

Polfinalna para sta:

Manchester United-Roma

Villarreal-Arsenal

Prvi polfinalni tekmi bosta odigrani 29.aprila, povratni pa 6.maja.

Finale bo 26.maja v Gdansku.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine