23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Joe Biden začenja predsedniški mandat v skladu s pričakovanji: prvi podpisani ukazi bodo v prid ekosocializmu ter islamizaciji ZDA

Avtor: C. R.

Novoizvoljeni ameriški predsednik Joe Biden bo danes takoj po inavguraciji podpisal 17 izvršnih ukazov, s katerimi bo ZDA vrnil v pariški podnebni sporazum in Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) ter razveljavil prepoved vstopa v ZDA državljanom iz nekaterih večinsko muslimanskih držav, so danes potrdili njegovi sodelavci.

Biden bo podpisal izvršne ukaze na področju pandemije covida-19, gospodarstva, podnebnih sprememb ter rasnih in družbenih neenakosti v ZDA. S tem se želi umakniti od politike dosedanjega predsednika Donalda Trumpa, poroča STA.

Biden bo med drugim podpisal odlok, s katerimi se bodo ZDA v roku enega meseca vrnile v pariški podnebni sporazum, iz katerega je Trump izstopil. Sporazum omejuje dvig globalne podnebne temperature na občutno pod dve stopinji Celzija do konca stoletja glede na predindustrijsko raven.

Novi predsednik bo preklical tudi dovoljenje, ki ga je Trump izdal za gradnjo spornega naftovoda Keystone XL med ZDA in Kanado.

Razveljavil bo sporno prepoved vstopa v državo državljanom nekaterih večinsko muslimanskih držav, ki jo je Trump uvedel samo nekaj dni po prevzemu položaja v januarju 2017.

Biden bo po napovedih ustavil tudi gradnjo zidu na meji z Mehiko oziroma financiranje gradnje s sredstvi iz proračuna Pentagona. Slednje je bilo v preteklih letih predmet političnih in sodnih bojev.

V kongres namerava poslati tudi zakon, ki bi preoblikoval priseljensko politiko, s tem pa omogočil na milijone neregistriranim migrantom v državi pot do državljanstva.

Sicer pa namerava Bidnova administracija nameniti dodatna sredstva za nadzor na mejah ter za pomoč Salvadorju, Gvatemali in Hondurasu, državam, od koder v ZDA v zadnjem času prihaja največ migrantov.

V enem od izvršnih ukazov bo nagovoril rasno enakost na zvezni ravni, s čimer želi izkoreniniti sistemski rasizem. Želi pa preprečiti in se boriti tudi proti diskriminaciji na podlagi spolne identitete in spolne usmerjenosti.

Uvedel bo tudi obvezno nošenje zaščitnih mask in vzdrževanje socialne distance v zveznih poslopjih, obenem pa bo sprožil izziv 100 dni z maskami, s katerim bo Američane pozval, naj prihodnjih sto dni uporabljajo maske.

Obenem bo Biden ZDA vrnil v WHO, iz katere so ZDA pod Trumpom izstopile, češ da je bila ob izbruhu krize s koronavirusom preveč naklonjena Kitajski in ni ustrezno ukrepala. Še ta teden naj bi na srečanje izvršilnega odbora WHO v imenu ZDA odpotoval vodilni ameriški epidemiolog Anthony Fauci.

Biden bo podpisal tudi izvršni ukaz za centralizacijo zveznega odzivanja na covid-19. Gre za ukaz za usklajevanje distribucije zaščitne opreme, cepiv in testov med zveznimi državami.

Novi predsednik bo zamrznil odločbe o evikciji za milijone ljudi, ki med pandemijo ne morejo poravnati svojih dolgov. Podaljšal naj bi tudi moratorij na plačevanje zveznih študentskih posojil, še poroča STA.

Iz naštetega je torej jasno razvidno, da se obdobje “velike ZDA” končuje in da bodo prevladovale globalistične teme, vključno z globalnim segrevanjem. Biden pa je tudi izrazito naklonjen migracijam, zlasti tistim iz muslimanskih držav.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine