23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Dr. Ivan Štuhec: Če bi zakonca Hribar demokracijo jemala zares, bi se ne znašla v družbi gostilniške politike

Dr. Ivan Štuhec, teolog in publicist:

 

“Zakaj je bil na slovesnosti ob 30. obletnici podpisa o skupnem nastopu vseh političnih strank pred plebiscitom predsednik vlade Janez Janša deležen brezumnih napadov, je popolnoma jasno: zato, ker ne pristaja na tezo zakoncev Hribar, ki trdita, da je sprava možna brez razkrivanja in odkrivanja resničnih dejstev pred in med drugo svetovno vojno ter po njej. Kdor pa ne pristaja na njune teze ali sintagme, je anatemiziran: razglašen za krivoverca.

V intervjuju s /Tinetom/ Hribarjem smo to teologi in katoliška Cerkev, v govoru Hribarjeve pa Janez Janša. In kje je tu demokracija, tako formalna kot proceduralna in vsebinska? Je ni! Ker če bi jo zakonca Hribar jemala zares, bi se nikakor ne mogla znajti v družbi gostilniške politike, ki je v ozadju odločala in določala kandidate za predsednika države in ljubljanskega župana.

V nasprotju z Janezom Janšo, ki gre na volitve in s tem spoštuje pravila demokracije, vsa druščina od Kučana, Roterja, Toša do Hribarjev ne spoštuje temeljnega načela, zapisanega v tretjem členu Ustave.”

Vir: Časnik.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine