16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Jožef Horvat: Nekateri želijo v teh zares težkih časih epidemije priti na oblast preko človeških trupel!

“Tudi danes tako izgleda, da imamo še vedno 47 glasov, ali morda še kaj več. Ta trenutek smo v takšni situaciji, ko zdravstveno osebje dobesedno pregoreva, ko se bori za človeška življenja. Smo v izjemno težki situaciji. Imamo pa v tej državi stanje, najbrž edini na svetu, ko nekateri posamezniki poskušajo priti na oblast dobesedno preko človeških trupel,” je glede aktualnega političnega dogajanja v sinočnji oddaji 24ur Zvečer kritično izpostavil poslanec NSi Jožef Horvat. 

 

Poslanec Jožef Horvat je pojasnil, da se na vladi ta trenutek ukvarjajo s tem, kako sprejeti sedmi protikoronski paket, kjer bi tudi upokojenci dobili tako imenovano božičnico, kar so tudi obljubili, ampak Karel Erjavec je to blokiral.

Matjaž Han iz SD, ki se je v studiu soočil s Horvatom, je povedal, da so zanj besede, da gredo preko trupel grobe. V zagovor opozicije je Han dejal, da opozicija naj ne bi bila tista, ki je v to stanje pripeljala. “V koaliciji so nekatere stranke nezadovoljne.  Mi se nismo ukvarjali s pisanjem v Evropo, z raznimi zadevami, ki ne sodijo v reševanje epidemije. Situacije je prišla, kamor je,” je izpostavil in dodal prepričanje, da je koalicija sama kriva. “Čimprej je potrebno to rešiti. To stanje ni vredu. Za PKP 7 je kar naenkrat kriv DeSUS.”

Protokol štirih koalicijskih strank zelo natančno napisan

Horvat se je na besede Hana odzval in mu pojasnil, da je protokol štirih koalicijskih strank zelo natančno napisan in da so se predsedniki koalicijskih strank vedno pred sprejemom protikoronskega paketa na vladi, usklajevali o tistih zadevah, ki še niso bile usklajene. “Ker Erjavca ni bilo tam, oziroma niso poslali niti podpredsednika, PKP 7 ni šel naprej. V NSI se ukvarjamo z Evropo in smo bistveno pripomogli, da se je Slovenija izpogajala za znatna sredstva za naslednjih sedem let.”

Foto: Printscreen

V nadaljevanju pogovora je Horvat pojasnil, da so v stranki DeSUS ljudje, ki so časti vredni, ki imajo osebno integriteto, govorijo tisto kar mislijo in delajo tisto kar govorijo. “Vsaj štirje so rekli, da v tej koaliciji ostanejo. Pričakujem, da so mož besede.” Na vprašanje glede predčasnih volitev je Horvat pojasnil, da so bili nanje v NSi pripravljeni že konec januarja, ko je Marjan Šarec vrgel puško v koruzo. Takrat smo ocenili, da je pričel virus dramatično, strahovito širiti in smo se potrudili, prevzeli odgovornost in sklenili koalicijsko pogodbo. V tej hektični situaciji poskušamo po svoji najboljši moči reševati življenja, pomagati gospodarstvu  s sprejemanje PKP-jev..” 

Za konec je Horvat poudaril, da se ne želijo vmešavati v notranja razmerja strank, tako opozicijskih, kot tudi koalicijskih in ob enem dodal, da je zanimivo, da glede dogajanja na svetu DeSUS ni prebral ničesar o sami vsebini sveta stranke DeSUS. So naredili analizo realizacije koalicijske pogodbe ali ne? Kaj je bil pravzaprav razlog, da so sprejeli sklep za izstop iz koalicije?

Sara Kovač

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine