23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 332 klicev za posredovanje

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 332  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  75 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  113  dogodkov  in  s področja prometne varnosti 82 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 10  tatvin,  11  vlomov  (v  štirih  primerih  je ostalo pri poizkusu) in 8 primerov  poškodovanja  tuje  stvari.  Posredovali  so tudi v treh primerih nasilja  v  družini,  kjer  pa  še  zbirajo  obvestila  in  bodo  o  znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  16  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirinajstim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 24 krat na  javnem  kraju  (ena  oseba  je  bila  pridržana)  in 38 krat v zasebnem prostoru.

Med  11.  12.  2020,  od  6.  ure  in  13.  12.  2020, do 6. ure, policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Vlomi v objekte

Na  območju  Litije  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder so bili odtujeni suhomesnati izdelki in nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na  območju  Grosuplja  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Na  območju  Litije  bilo  vlomljeno  v  vikend,  od koder je bila odtujena alkoholna pijača in antena. Škoda znaša okoli 650 evrov.

V  Mostah  je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V  Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Za  Bežigradom  je  bilo  vlomljeno  v skladišče, od koder so bila odtujena oblačila. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bil odtujen moped Piaggio, sive barve. Škoda znaša okoli 900 evrov.

Požar v stanovanju

Včeraj, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o požaru v stanovanju na Dunajski cesti v Ljubljani. Do sedaj je bilo ugotovljeno, da se je zaradi nepazljivosti pri dolivanju tekočine v kamin, le ta vnela. Ogenj je zajel tudi pohištvo v stanovanju, ki pa so ga pred prihodom interventnih služb stanovalci že pogasili. V dogodku sta bili dve osebi poškodovani in odpeljani v UKC Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih je ena oseba huje, ena pa lažje poškodovana, njuno življenje pa ni ogroženo. Nastala je materialna škoda v višini okoli 1000 evrov. Policisti zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Požar v podjetju

Včeraj,  nekaj  pred  19.  uro  smo  bili  obveščeni o požaru v podjetju na območju  Litije.  Ugotovljeno je bilo, da je zaradi neustreznega ravnanja s kurilno  pečjo prišlo do požara v objektu, kjer so se vneli delovni stroji. Nastala  je  večja  materialna škoda. Trije delavci podjetja so bili zaradi vdihavanja dima odpeljani na preventivni pregled v UKC Ljubljana. Policisti še  nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve  splošne  nevarnosti  in  bodo  o  vseh  ugotovljenih  dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzni tatvini

Včeraj, malo po 19. uri je v trgovino v Rožni dolini vstopil neznani moški, pristopil  do  blagajničarke in zahteval denar. Ker mu ga ni izročila je iz blagajne  sam  vzel  nekaj  deset  evrov  gotovine.  S  kraja je pobegnil s kolesom.  Policisti  še  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  za izsleditev storilca  in  bodo  o  vseh  znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: manjši moški, obilnejše postave, oblečen v temna oblačila, nosil je temne rokavice in modro kapo.

Včeraj,  okoli  20.  ure je v trgovino za Bežigradom vstopil neznani moški, izkoristil  nepozornost blagajničarke in iz blagajne odtujil denar. S kraja je pobegnil, za njim pa je stekel naključni mimoidoči, ki storilca sicer ni ujel,  vendar  pa  je  uspel  nazaj  dobiti  odtujen  denar.  Policisti  še nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  za  izsleditev storilca in bodo o vseh znanih  okoliščinah  obveščali  pristojno  državno  tožilstvo. Opis: mlajši moški, oblečen v temna oblačila, z nahrbtnikom.

Prometne nesreče

Včeraj,  nekaj  pred  polnočjo  je v Horjulu na Ljubljanski cesti prišlo do prometne  nesreče  v  kateri  sta  bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar.  Ugotovljeno  je  bilo,  da se je kolesar pripeljal do Ljubljanske ceste  in jo pričel prečkati, s tem pa zaprl po vozniku osebnega vozila, ki je  v tem trenutku pravilno pripeljal po Ljubljanski cesti. Kolesar se je v nesreči  lažje  poškodoval  in  je  bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Vozniku osebnega vozila je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je  pokazal  rezultat  0,33  mg/l,  kolesarju  pa  je bil odrejen strokovni pregled.  Policisti s preverjanjem okoliščin še nadaljujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali.

Včeraj,  okoli  19. ure je v Savskem naselju v Ljubljani prišlo do prometne nesreče,  ki  jo  je  povzročil  voznik osebnega vozila, ki je nato s kraja odpeljal  brez  da  bi drugemu udeležencu nudil osebne podatke. Nekaj minut zatem  so  bili  policisti  obveščeni,  da je voznik istega osebnega vozila zapeljal na dvorišče podjetja, kjer je najprej trčil v vozilo, nato pa še v ograjo,  ki  jo  je  uslužbenka  podjetja zaprla, da voznik nebi odpeljal s kraja.  Voznik je nato tudi želel fizično obračunati z uslužbenko podjetja.

Policisti  so  opravili  ogled  kraja  obeh prometnih nesreč, vozniku pa so odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,86 mg/l alkohola v izdihanem  zraku.  Vozniku  je  bilo  odrejeno  pridržanje  do iztreznitve, začasno  odvzeto  vozniško  dovoljenje,  zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog  na pristojno okrajno sodišče. Zaradi kršitve javnega reda in miru, ter neupravičenega prehajanja občin mu je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine