23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Poglejte video Jamesa O´Keefa, o volilni prevari, ki ga je Twitter cenzuriral

Ustanovitelj Projekta Veritas James O´Keefe je bil pred kratkim znova cenzuriran na Twitterju zaradi objave videoposnetka »žvižgača«, ki je razkril volilne nepravilnosti v Pensilvaniji. Na posnetku lahko vidimo, da uslužbenci na voliščih ravnajo z nekaterimi glasovnicami na način, ki ni v skladu z zakonom, kar potrjuje tudi direktor volilnega odbora Pensilvanije, Tom Freitag.

 

Novinar Projekta Veritas je v smetarskih vrečah volilnega odbora okrožja Bucks našel glasovnice, ki so bile nepravilno izpolnjene, uničene pa so bile na nezakonit način. Freitag je izjavil, da so glasovnice avtentične, ter da je za takšno ravnanje z njimi krivo nepoznavanje nekega čisto novega zakona. Nepravilno izpolnjene glasovnice bi sicer po zakonu morale biti shranjene za več let.

James O´ Keefe je bil sicer že v preteklosti cenzuriran na Twitterju. Pred kratkim je bil njegov račun zaklenjen zaradi devet mesecev starega čivka, ki naj bi razkrival še eno volilno prevaro Demokratov, povezano z članico predstavniškega doma ZDA, Ilhan Omar. Njegova odkritja so v tem primeru dokazovala, da so na območjih Minneapolisa v katerih prevladuje somalijska skupnost, goljufije zelo pogoste. To pa je tudi odraz negativnih posledic za integriteto ZDA, ki jih povzročajo priseljenci tretjega sveta.

Posnetek napačnega ravnanja z omenjenimi glasovnicami iz Pensilvanije je zaenkrat še vedno dostopen na Facebooku. Ogledate si ga lahko TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine