11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Slavnostno srečanje Rotary kluba Ljubljana

V počastitev 30. obletnice delovanja je včeraj v Grand hotelu Union potekalo slavnostno srečanje Rotary kluba Ljubljana. Ustanovitelji Rotary kluba so se včeraj spomnili prvih človekoljubnih akcij, prvega rotarijskega plesa, vzpostavljanja mladinske dejavnosti in se brez izjem strinjali, da je ključ rotarijstva vedno bil in bo tudi ostal nesebično pomagati.  Ena izmed prvih pobud, ki jo je sprožil Rotary klub Ljubljana, je bila akcija odstranjevanja grajenih ovir.  S to akcijo je klub sprožil širše zanimanje za arhitekturne omejitve, ki so oteževale gibanje in dostopnost vsem uporabnikov vozičkov, tako invalidom kot materam z otroki in starostnikom. Akcija je odmevala tudi v strokovnih krogih in pripomogla k spremembi zakonodaje.

Rotarijci se zavedajo, da prihodnost in tudi duh rotarijstva stojita na mladih, zato je velik del programov in aktivnosti namenjen prav njim, bodisi skozi izmenjave v obliki štipendij, študijskih skupin in poletnih taborov po vsem svetu ter drugih dejavnosti, ki jih oblikujejo v klubih za mlade Rotaract.

Za Rotarijce delati za skupnost pomeni sodelovati v skrbi zanjo, pri čemer ne gre zgolj za pomoč v denarju, ampak za različna dejanja, ki pripomorejo k javni blaginji. Nemalokrat so Rotarijci osebno angažirani pri posameznih aktivnostih. Gospod Jamšek, podjetnik in prvi lovec na poslovne glave na Slovenskem je povedal, da so ga vedno bogatili rotarijski prijatelji, vsak iz svojega področja, vsak z drugačnimi znanji. »Z vsakega sestanka prideš bogatejši,  bolj razgledan in bolj odprt«.

Najsi bo to v klubskem, poklicnem, družinskem, družbenem ali mednarodnem okolju, rotarijstvo je način življenja. In tako se je v treh desetletjih nabrala kopica dejavnosti, s katerimi so polepšali otroštvo več tisočim, omogočili boljšo prihodnost nadarjenim mladim in pričarali lepše življenje mnogim prikrajšanim.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine