19.1 C
Ljubljana
sreda, 9 oktobra, 2024

Janez Janša: Poljska pravna država je veliko bolj v skladu z evropskimi standardi kot v nekaterih drugih državah članicah EU

Levo-liberalni globalisti vztrajno lobirajo v Bruslju, naj države članice, ki se nočejo ukloniti globalistični agendi, EU prisili k vdaji s tem, da jih prikrajša na finančnem področju. Te dni torej globalisti pozivajo vodstvo Unije, naj predvsem Poljski, pa tudi Češki in Madžarski, prepreči dostop do finančnih sredstev iz naslova pomoči za odpravo posledic pandemije.

Globalisti svoj poziv »utemeljujejo« s hinavsko floskulo, češ, da navedene države ne spoštujejo vladavine prava, kar seveda ni res- vladavina prava v omenjenih državah je vsaj na takšnem, če ne celo višjem, nivoju, kot ostalih članicah Unije. Gre torej le za to, da se uporabi finančno izsiljevanje, da bi se Višegrajske države uklonile zahtevam globalistov. 

Na te pozive se je odzval tudi slovenski predsednik Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da je Poljska pravna država je veliko bolj v skladu z evropskimi standardi kot v nekaterih drugih državah članicah EU in da se ne bi smelo uporabljati dvojnih standardov v političnih odločitvah.  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine