16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Zlizanost POP TV z radikalno levico! Organizator protestov Jaša Jenull in novinarka Katarina Matejčič nista mogla prikriti svoje uspešne kolaboracije!

“Z roko v roki Jenull in Katarina Matejčič POP TV med dogovorom o scenariju. #zlizani,” je eden izmed mnogih komentarjev na Twitterju, ko se novinarka 24ur Katarina Matejčič z neuradnim vodjo protestov Jašo Jenullom dogovarja glede scenarija snemanja prispevka petkovega protesta. Kolaboracija levičarskih osrednjih medijev in politike je s tem več kot očitna.

Pa naj še kdo reče, da osrednji slovenski mediji in politična opozicija, katere interese na petkovih mitingih zastopa njen neuradni zastopnik Jaša Jenull, ne kolaborirajo. Če kdo tako meni, potem so verjetno samo tri možnosti: ima kratko pamet, je ignorantski ali pa namerno zavaja. Na spodnjih fotografijah lahko vidimo novinarko POP TV Katarino Matejčič in Jašo Jenulla, ki pridno sodelujeta pri kreiranju scenarija politkolesarskega dogodka.

V javnost je prišel tudi kratek video, ki je celo posnel kolaboracijo med že omenjenima “neuradnima” predstavnikoma oblasti, torej politike in medijev. Posnetek je sicer nastal ob hrupu v okolici, a smo vseeno lahko izločili nekaj besed. Iz kratkega posnetka je mogoče razbrati kje in kdaj naj bi se postavili POP TV-jevi novinarji, da bo to Jaši pogodu. Ob tem je jasno, da Jenull novinarki jasno sugerira kako naj ta ravna, ona pa uslužno posluša in sprašuje, da vidi ali je prav razumela in se obnaša kot kakšen dvorni lakaj rdeče buržoazije.

V zadnjih tednih ne moremo spregledati množice indicev, ki jasno kažejo na to, da se tranzicijska levica bori z vsemi štirimi, da bi ohranila svoje privilegije in vplive v osrednjih medijih, še zlasti za nacionalno RTV, ki ji grozi ukinitev RTV prispevka. Tudi predstavnica skrajne Levice Violeta Tomić je nedavno v zvezi s tem povsem izgubila živce, ko je dejala: “Presegli ste svoje kompetence. Prosim ne razpravljajte, ne polemizirate z nečim, kar smo že določili.

Prosim, tema je javna RTV. Koga smo mi vabili, pa ni vaša stvar,” je predsedujoča Odboru za kulturo v Državnem zboru Tomićeva, ki so ji komunistični totalitarni sistemi kot je venezuelski pri srcu, nesramno zabrusila predstavniku Združenja novinarjev in publicistov Slovenije Igorju Pirkoviču. Vrhunec seje je bil 30-minutni nastop Tomićeve, ko se je znesla nad poslanko Nove Slovenije Tadejo Šuštar zaradi njene mladosti, poslancem SDS očitala zakonito lastništvo v medijih in branila “neodvisno” trdnjavo RTV Slovenija v rokah lobijev bivšega režima.

Vir: nova24tv.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine