23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Odpadniki nekdanje Golobičeve stranke Zares, ki rušijo predsednico DeSUS

Zadnje tedne smo priča zanimivemu dogajanju v stranki DeSUS. Odpadniki nekdanje Golobičeve stranke ZARES so se pred leti uspešno infiltrirali v stranko, vendar niti v sanjah niso mislili, kaj jim bo pomenila nova predsednica Aleksandra Pivec. Razkrivamo šokantne informacije o Golobičevemu krilu stranke DeSUS, kot tudi o temačni preteklosti nekdanjega agenta UDBE Primoža Hainza, ki bi ga v višegrajskih in baltskih državah že lustrirali in morda že obsodili, v Sloveniji si pa drzne pisati javna pisma.

 

Nekdanjih odpadnih Zares-ovcev je v Sloveniji ogromno. Do sedaj so bili bolj ali manj skriti, ampak dogodki zadnjih mesecev so jih prisilili, da so se javno izpostavili. Naj jih nekaj omenimo: Nina Stankovič, Ivo Vajgl, Zlatko Ficko, Igor Jurij Pogačar, ostale pa bomo razkrili v naslednjem članku. Ampak vrnimo se bistvu. Aleksandra Pivec je Golobičevo podtaknjenko Nino Stankovič, ki je bila tudi predsednica podmladka propadle Golobičeve stranke Zares, imenovala za generalno sekretarko stranke DeSUS. S tem so nekdanji Zaresovci dobili krila in prevzeli stranko s svojimi kadri, ampak Pivčeva ni muha enodnevnica, kar so nekdanji odpadniki Zaresa, trosili po terenu.

Ko je Aleksandra Pivec videla, kakšna je situacija, je ukrepala in podtaknjeno Nino Stankovič takoj razrešila s položaja generalne sekretarke stranke DeSUS. Uradna in politično korektna izjava je bila, da Stankovičeva ni kos nalogi in funkciji, po naših informacijah pa je Pivčeva Stankovičevo razrešila zaradi njene nesposobnosti ter njenega perfidnega in zahrbtnega karierizma, s katerima je ustvarjala takšne in drugačne razdore. Kot smo poudarili v prejšnjem članku, naj bi bila Stankovičeva neposredno odgovorna za katastrofalni rezultat Tomaža Gantarja na lokalnih volitvah leta 2018, ko naj bi po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, razdrla lokalni odbor stranke v Piranu.

Ficko in Heinz

Zato so se bili infiltriranci Golobičeve Zares  primorani javno izpostaviti, da rešijo svoj neformalni vpliv, a niso bili uspešni. Prvi večji politični spektakel je povzročil nekdanji direktor SIDG Zlatko Ficko , ki je zlorabil statut stranke, da se je lahko maščeval Aleksandri Pivec, ampak kot smo spremljali preko medijev, neuspešno. S tem se je tudi javno osramotil, po tem ko se je želel neuspešno in po vzoru egocentričnih in megalomanskih starorimskih imperatorjev, nasilno “samo-ustoličiti” za predsednika stranke DeSUS. Ficko je tudi znan po tem, da je moral odstopiti kot direktor javnega podjetja Državni gozdovi.

Foto: STA

Da Golobičevi podrepniki ne izbirajo sredstev in metod, kaže tudi nekdanji agent jugoslovanske UDBE Primož Hainz, ki je bil med drugimi največji poraženec letošnjega volilnega kongresa stranke, saj ni dobil ustreznega zaupanja, da bi postal podpredsednik. Še več, dobil je tako malo glasov, da je kongres zapustil med prvimi, v slogu ponižanega poraženca v amfiteatru. Ampak par mesecev kasneje, kot da bi pozabil, da je eden izmed največjih luzerjev v stranki, si totalitaristično in udbovsko razloži, da je s strani arhangelov poklican in mora pisati javna pisma predsednici stranke. V svojih javnih pismih, ki bolj spominjajo na klinično-psihološko izpoved pubertetnice, si Hainz drzne pisati o “civilizacijskih normah evroatlantske skupnosti”, kljub temu, da je kot nekdanji agent UDBE popisoval vernike, ter njihove podatke in podatke njihovih družin vnašal v centralno aktivno kartoteko, ki je služila kot operativna baza nekdanje UDBE. Evropska konvencija o človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah v svojem 2. členu opredeljuje versko svobodo, nekaj kar Hainzu v temačnih dneh totalitarizma ni bilo ravno pomembno. V državah višegrajske skupine ali baltskega tria, so ljudi s temačno preteklostjo kot je Hainzova, lustrirali ter jih obsodili za krive kaznivih dejanj proti človeštvu. Samo v Sloveniji takšne osebe pišejo javna pisma. Njegovo pisanje ima samo en namen – razdvajati članstvo.

Primož Heinz (Foto: Nova24TV)

Aleksandri Pivec pa člani in članice stranke na terenu izkazujejo vedno večjo naklonjenost. Odpadniki nekdanje Golobičeve Zares se tega zavedajo in po naših informacijah dnevno tuhtajo kaj narediti, preden bi za njihove načrte izvedeli ostali člani in članice.

Luka Perš

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine