23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

PU Ljubljana: Kriminal, motenje javnega reda, požar, prometne nezgode in nezakoniti migranti

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  58 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  53  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 58 dogodkov.

Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 13 vlomov  (v  štirih  primerih  je  ostalo  pri  poskusu)  in  sedem primerov poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  13  prometnih  nesreč  z materialno   škodo  in  4  nesreče  v  katerih  so  bili  udeleženci  lažje poškodovani.  Trem  kršiteljem  cestnoprometnih  predpisov so bila zasežena vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na  javnem  kraju  (dve  osebi  sta  bili  pridržani)  in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med  20.  2  .2020,  od  6.  ure  in  21.  2. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Ljubljane  in  Rakitnice   izsledili  in prijeli 3 tujce (državljane Maroka,  Pakistana  in  Afganistana  ), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta

Na  območju  Viča  je  bilo  vlomljeno  v  hišo,  od koder je bila odtujena denarnica in nakit. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V  Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Na  območju  Viča  je  bilo  vlomljeno  v  hišo,  od koder je bila odtujena zlatnina in predmeti za osebno higieno. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V  Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nahrbtnik in dva računalnika. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V  Ivančni  Gorici  je  bilo  vlomljeno  v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi. Škoda znaša okoli 1800 evrov.

V  Centru  je  bilo  vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit, gotovina in osebni dokumenti. Škoda znaša okoli 4000 evrov.

Na  območju  Grosuplja  je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena alkoholna  pijača,  orodje  in kuhinjski pripomočki. Škoda znaša okoli 1000

evrov.

V  Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Požar v Domžalah

Včeraj, nekaj po 14.30 smo bili obveščeni o požaru za trgovskim objektom v Domžalah. Gasilci so požar pogasili, policisti pa so z ogledom in zbiranjem obvestil do sedaj ugotovili, da je neznani storilec pristopil do odpadne embalaže, ki je bila za objektom in jo na neznan način zanetil. V požaru je bila poškodovana tudi fasada bližnjega objekta, skupna materialna škoda pa znaša okoli 2000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 20. ure je na cesti od Škofljice proti Šmarju – Sap prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je vozil z neprilagojeno hitrostjo, zato je v ovinku izgubil nadzorm nad vozilom in ga je zaneslo izven vozišča na travnato površino, kjer je trčil še v brežino, tako da se je vozilo prevračalo. Voznika so iz vozila rešili gasilci, je pa v nesreči zadobil lažje poškodbe. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo in bodo po vseh znanih okoliščinah ustrezno ukrepali.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine