14.9 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Na neregistriranem motornem kolesu vozil otroka; zaradi prevelike hitrosti še padel

Na neregistriranem motornem kolesu brez vozniškega dovoljenja vozil otroka Prometni  policisti  so včeraj, okrog 19. ure med kontrolo cestnega prometa na  relaciji Bogojina – Tešanovci zaustavljali voznika motornega kolesa, ki pa   na   znake   policistov   ni  ustavil  in  nadaljeval  vožnjo. 

Zaradi neprilagojene  hitrosti  je  voznik  v  naselju Moravske Toplice padel. Kot sopotnik  na  motornem kolesu je bil tudi 7-letni otrok. Voznik in sopotnik telesnih  poškodb  nista  utrpela. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik   vozil  neregistrirano  motorno  kolo  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja  in  brez registrskih tablic. Motorno kolo mu je bilo  zaseženo.

Preizkus  alkoholiziranosti je pokazal 0,11 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podan  obdolžilni  predlog  na  pristojno  tožilstvo zaradi večih prekrškov cestno  prometnih predpisov. Prav tako pa bo o dogodku s poročilom obveščen pristojni Center za socialno delo.

Trčil v drog razsvetljave

Včeraj, malo po 17. uri je v Martjancih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na brežino in trčil v leseni drog razsvetljave. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Vozniku bo izdan plačilni nalog.

Kolesar pod vplivom alkohola

Malo po 22. uri pa je v Ljutomeru zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel kolesar in se lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,85 mg/l alkohola. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

Pustovanje naj bo varno

Pred  nami je pustni čas, s katerim so povezana številna rajanja, zabave in pustni  sprevodi. Da bo pustovanje ne le veselo, ampak tudi varno policisti opozarjamo voznike, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask.  Zakon  o  pravilih cestnega prometa napreč predpisuje, da voznik med vožnjo  ne  sme  uporabljati  opreme  ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo  slušno  ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.

Vse  tiste,  ki  se  boste kot vozniki odpravili na različna praznovanja in pustne   zabave,   pa   opozarjamo,  da  ne  uživate  alkohola  ali  drugih psihoaktivnih  snovi  in  zdravil,  ki zmanjšujejo  sposobnost  za vožnjo.

Policisti  vse  udeležence  pustnih  prireditev  kot  tudi druge državljane opozarjamo  na  pomen  samozaščitnega ravnanja. Pustni čas, gnečo na javnih prireditvah   lahko   posamezniki izkoristijo  tudi  za  različna  kazniva ravnanja, kot so ropi in drzne tatvine.

Previdni  pa  bodite  tudi  pri  odpiranju stanovanjskih vrat neznancem, še posebej,  ko  so  doma  samo starejši ljudje ali otroci! Varnostno verižico imejte  vedno  zataknjeno, še zlasti, če ste sami. Uporabljajte domofone in videodomofone ter kukala na vhodih.

Vir: Policijska uprava Murska Sobota

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine