13.9 C
Ljubljana
četrtek, 2 maja, 2024

Število žrtev koronavirusa preseglo tisoč

Epidemija je po zadnjih podatkih na Kitajskem terjala življenja 1016 ljudi, 42.600 je okuženih. Kitajska še krepi napore za zajezitev izbruha. Med drugim so v mestu Wuhan prebivalcem, ki imajo vročino, prepovedali, da obiščejo bolnišnice zunaj njihovih četrti. Uvedli so tudi stroge nadzore stanovanjskih stavb, predvsem tistih, v katerih so se pojavile okužbe.

 

Ravno v ponedeljek pa so oblasti uvedle še zaprtje stanovanjskih stavb v središču mesta, kjer naj bi izbruhnil virus. Ob tem sicer niso pojasnili, kaj točno to pomeni, v preteklosti pa je to pomenilo, da so zapečatili večino izhodov iz stavbe, da so lažje nadzorovali premike.

V ponedeljek je sicer za virusom, ki povzroča pljučnico, na Kitajskem umrlo še 108 ljudi, kar je največ v enem dnevu doslej. Skupno število smrtnih žrtev v državi je doseglo 1016. Število na novo okuženih pa se je v državi v ponedeljek v primerjavi z dnem poprej zmanjšalo za 20 odstotkov – s 3062 na 2478. Skupno je sedaj za virusom na Kitajskem potrjeno obolelih več kot 42.600 ljudi. Večino primerov – 31.728 – so zabeležili v Hubeiju, od koder je tudi velika večina – 974 – smrtnih žrtev.

42 potrjenih primerov okužbe je tudi v Hongkongu, od koder danes poročajo o evakuaciji več kot sto ljudi iz 35-nadstropnega poslopja, potem ko so virus potrdili pri dveh ljudeh v različnih stanovanjih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine