22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Šarčeve zamujene priložnosti: Države lobirajo za evropske milijarde, njega pa nikjer

Slovenija je v zadnjih dveh letih v evropskem proračunu pustila kar dve milijardi kohezijskih sredstev za razvoj. Te dni se pripravlja proračun za obdobje 2021-2027, ki naj bi bil po prvem predlogu težek 1135 milijard evrov. Slovenski premier v odstopu Marjan Šarec se za to ne meni. Tudi v času, ko je njegova vlada še vsaj na papirju delovala, je klice opozicije, naj se posveti temu problemu gladko prezrl. Zaradi tega, bi lahko Slovenija bila ena od največjih osmoljenk nove delitve evropskih kohezijskih sredstev. V mandatih zadnjih dveh vlad je Slovenija na račun nesposobne politike v Bruslju pustila za okoli dve milijardi evrov nepočrpanih sredstev.

 

V času predsedovanja EU hrvaška vlada “pripravlja predlog za delitev sredstev iz naslednjega 7 letnega proračuna EU,” je na Twitterju opozoril predsednik SDS Janez Janša, ki je poudaril, da ni nikjer v zadnjem letu bilo opaziti sestanka s predstavniki EU na katerem bi premier v odstopu Marjan Šarec skušal narediti karkoli glede pridobitve potrebnih kohezijskih sredstev.

Kar se tiče Šarca, je njegova naloga opravljena. Po letu in pol nabiranja sivih las in skakanja v prazne bazene, je Šarec s premierskega mesta odstopil. Zanj je stvar končana. Namesto, da bi še naprej opravljal svoje naloge, jih je v celoti zanemaril. Pravzaprav jih nikoli opravljal v pravi smeri. Bolj so bila pomembna kadrovanja ter prisotnost na partizanskih proslavah, nazadnje na pogrebu Janeza Stanovnika, kar je podobno.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine