19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Uničevanje otroških življenj: Droga na osnovni šoli v Kopru

Spomladi 2019 so na eni od obalnih policijskih postaj PU Koper dobili prijavo suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na eni od obalnih osnovnih šol. Ugotovljeno je bilo, da naj bi učenec osmega razreda isti dan med odmorom zaužil tablete, po vsej verjetnosti prepovedano drogo ecstasy.

V  postopek  zbiranja obvestil in obravnave suma storitve kaznivega dejanja so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper, ki so  z  zbiranjem obvestil od svojcev osnovnošolca in drugimi preiskovalnimi dejanji  ugotovili,  da  je  tablete  prepovedane  droge  ekstasy  kupil od 18-letnega  moškega  z  območja  Železnikov.  Ugotovljeno  je bilo tudi, da osumljeni  18-letnik  redno  zahaja  na obalo in po predhodnih dogovorih na dogovorjena  mesta  dostavlja  prepovedano  drogo  (tablete ecstasyja), med drugim tudi mladoletnim osebam.

zasežena droga 3 PU

Prepovedana droga / simbolična fotografija / Vir: PU

V  decembru 2019 so koprski kriminalisti osumljenega 18-letnika izsledili v Izoli,  ko  se je želel udeležiti javne prireditve z elektronsko glasbo. Ob prijetju  je imel pri sebi 38 tablet prepovedane droge ecstasy (op. tablete vsebujejo  prepovedano  drogo  MDMA)  in skupno 2.4 grama prepovedane droge amfetamin.  V  skladu  z  določili  Zakona  o kazenskem postopku mu je bila odvzeta  prostost  ter  na  njegovem  domu  v Železnikih na podlagi Odredbe Okrožnega  sodišča  iz  Kopra  opravljena  hišna preiskava, kjer mu je bila zasežena  manjša količina prepovedanih drog (MDMA, ecstasy), pripomočkov za pakiranje prepovedane droge in prepovedanih poživil v športu.

Na  podlagi  usmeritev  Okrožnega  državnega  tožilstva  so kriminalisti za osumljenega  podali  kazensko ovadbo zaradi storitve treh kaznivih dejanj s področja  zlorabe  prepovedanih drog. V preteklosti je že bil obravnavan za premoženjska  kazniva  dejanja  in  kazniva  dejanja  s področja preprodaje prepovedanih drog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine