11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Srhljivo odprto pismo policista javnosti o posilstvu 15-letne deklice in izpuščenih posiljevalcih: »Pomislite, da bi bil, Bog ne daj, to vaš otrok.«

Mediji so poročali, da je sedem Hrvatov (dva stara 19, trije 18 in dva 17 let) policija iz Zadra ovadila, ker naj bi med avgustom lani in julijem letos večkrat posilili 15-letno dekle.

Fantje so posilstva snemali z mobilnimi telefoni, nato pa dekle s posnetki izsiljevali za dodatne spolne usluge. Dekle, ki je danes staro 16 let, je povedala, da se je ustrašila, da mislijo resno, zato jih ni prijavila policiji. Do letos, ko se je zaupala psihologinji. Policija je posiljevalce aretirala (nekaj naj bi jih dejanje celo priznalo), a sodnik zanje ni odredil pripora.

To je zelo razburilo hrvaško javnost, še posebej, kar naj bi bili fantje iz vplivnih in premožnih družin. Zdaj se je z odprtim pismom oglasil zadrski policist.

Zapisal je takole:

»Deklica, stara komaj 15 let, je bila posiljena in izsiljevana. Zdaj, ko so storilci ovadeni in je resnica prišla na dan, jo okolje, kjer živi, ponižuje. Na deklici so se leto dni spolno izživljali, kar smo v preiskavi dokazali. Že ko so jo prvič posilili, so jo snemali in izsiljevali, ona je živela v strahu. To je bil otrok, star 15 let.

Da ne bi objavili posnetkov, so zahtevali nove in nove spolne usluge. In potem so ji grozili z novimi posnetki. In ko je po sedmih posilstvih zagrozila s policijo, jo je nekdanji fant pretepel in zagrozil, da jo bo ubil. Ker jo je bilo strah, ni šla na policijo, ampak je po nekem času vse povedala psihologinji. Oni so sporočili na socialni center, ta nam in mi smo jih aretirali. Pet mladih mladoletnikov in dva mladoletnika. In potem jih sodnik izpusti.

Pozor, izpuščeni so bili za prostost s prepovedjo približevanja, medtem ko deklica sploh ni bila zaslišana, kot tudi nekatere priče, katerih starši nam zdaj zatrjujejo, da ne želijo sodelovati z nami, ker so osumljenci za posilstvo izpuščeni na prostost, kar razumejo kot signal, da je deklica, kot lahko beremo na družbenih omrežjih, sama kriva. Ni kriva! Prav vsak bi se nad tem moral zamisliti, če bi šlo, Bog ne daj, za vašega otroka.«

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine