25.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Migranti z vseh vetrov spet poskušali prečkati Slovenijo

Policisti  PMP Dobova so pri pregledu tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo našli  skrita  dva  državljana  Albanije, ki sta se skušala izognitii mejni kontroli  in  nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo.  Tujca  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju krajev  Tanča  gora,  Malenska vas, Vrhe in Obrežje izsledili in prijeli 12 tujcev,  ki  so  nezakonito  prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi   državljani   Pakistana,   dvema  državljanoma  Bangladeša,  dvema državljanoma Maroka in državljanom Sirije še potekajo.

Včeraj, malo po 7. uri so policisti PP Ljutomer med kontrolo varovanja državne meje na Razkrižju zaustavili dva osebna avtomobila, hrvaških registrskih oznak. Pri kontroli vozil in potnikov je bilo ugotovljeno, da dva voznika, državljan Srbije in Severne Makedonije v vozilih  nezakonito prevažata 11 državljanov Turčije. Voznikoma je bila odvzeta prostost in bosta s  kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine