22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Včeraj ni gorelo samo v Stegnah, ampak še marsikje drugje

Glede včerajšnjega požara, na območju Stegen v Ljubljani, so policisti v jutranjih urah, ko so bili vzpostavljeni pogoji za varno delo, pričeli z ogledom kraja požara. Vse okoliščine, ki bodo znane po opravljenem ogledu bodo posredovali javnosti, so sporočili iz policije.

 

Gorelo pa je tudi drugod po Sloveniji. Včeraj okoli 9.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru v Zagorju ob Savi, kjer je zagorelo v kletnih prostorih večstanovanjskega objekta. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda, požar naj ne bi bil posledica kaznivega dejanja. Po vsej verjetnosti je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Stanovalci so bili ob intervenciji gasilcev evakuirani, nihče od njih pa ni bil poškodovan.

Prva je požar zaznala policistka, ki se je peljala mimo, in pričela nemudoma opozarjati stanovalce, da zapustijo svoje domove in obvestila interventne službe. Zaradi vdihavanja dima ji je bila nudena zdravniška pomoč in je že v domači oskrbi.

O požaru poročajo tudi s Štajerske. Danes okoli 2.50 je zagorelo v ostrešju stanovanjske hiše v Zgornjem Dražen vrhu. V požaru je zgorelo celotno ostrešje. Požar so pogasili gasilci. Poškodovan ni bil nihče, materialna škoda pa znaša okoli 20.000 evrov. Policisti so z ogledom ugotovili, da je zaradi pregretja dimnika zagorelo ostrešje verande. Na zunanji strani le-te stoji dimnik, ki se je dotikal trama. Tram se je pregrel in vžgal, ogenj pa se je razširil na celotno ostrešje hiše.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine