25.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

PAZITE, KAJ KUPUJETE! Država že štiri leta preganja dekle, ker je nosila belo majico z logom Hempfyja, znanega švicarskega proizvajalca

Birokratski idiotizem nima meja: nosila majico z logotipom konoplje, sicer znanega švicarskega proizvajalca Hempfy, pa je bila obtožena, da reklamira droge

Da birokratski kreteni nimajo domovinske pravice le v Sloveniji, ampak tudi na Hrvaškem (kar je logično, saj se državi glede osebne in ekonomske svobode na lestvicah uvrščata zelo slabo), kaže primer Zagrebčanke G.O. (33). Že štiri leta bije bitko s sodnimi mlini, in to, ne boste verjeli, zaradi majice.

Leta 2015 je 33-letnica od prijateljice dobila darilo – majico znanega švicarskega proizvajalca, na katerem je bil odtisnjen logo konoplje. Ko jo je oblekla in se neko noč sprehodila, jo je opazil policist. Njegovo budno oko je tako prepoznalo konopljo: zaplenil ji je majico in jo ovadil zaradi reklamiranja prepovedanih drog.

Njeno sodno kalvarijo si lahko preberete TUKAJ, dodajmo le, da je bil policist, ki je ujel »zločinko«, kasneje odlikovan, ker je »z dobrim operativnim opazovanjem, hitro odzivnostjo in kvalitetnimi postopki pripomogel k zaplembi večje količine droge«.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine