25.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Na območju PU Nova Gorica vlom v stanovanjsko hišo, droge in številne prometne nesreče

Danes,  7.  julija  ob  14.45  uri,  so policisti v Spodnji Idriji ustavili 30–letnega   voznika  osebnega  avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti PP Idrija  so  mu  osebno vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vlomili v stanovanjsko hišo v času odsotnosti lastnikov

Danes, 7. julija dopoldne, je bila Policija obveščena o vlomu skozi balkonska vrata v stanovanjsko hišo na območju naselje Renče v času odsotnosti stanovalcev. Po sedaj zbranih podatkih so neznani storilci v omenjeni stanovanjski objekt vlomili prejšnjega dne v večernih urah.

Nepridipravi so najprej vlomili stranska vrata iz terase, zatem pa odšli na drugo teraso in tam skušali vlomiti vrata v stanovanje, vendar jim to ni uspelo. Iz objekta ni bilo ničesar ukradenega. Policisti nadaljujejo z zbiranjem dodatnih obvestil glede omenjenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Obravnavan primer s področja prepovedanih drog

Danes, 7. julija zjutraj, so policisti v Novi Gorici obravnavali prekršek s področja  prepovedanih  drog.  Novogoriški  policisti so 44–letnemu moškemu (bivajoč  v  sosednji  Gorici, Republika Italija) v postopku zasegli manjšo količino  posušene  zelene  rastline, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano  drogo.  Omenjeno  posušeno  rastlino  so  policisti  poslali v nadaljnjo  analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano  drogo,  bodo  zoper  omenjenega  moškega uvedli hitri postopek zaradi  kršitve  določil  Zakona  o  proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V  Goriških Brdih med vožnjo padla in se poškodovala

Včeraj,  6.  julija  ob  16.56  uri,  je bila Policija obveščena o prometni nesreči  II. kategorije na glavni cesti pred naseljem Vipolže (Občina Brda) in  v  kateri  je  bila  udeležena 60-letna kolesarka, državljanka Švedske.

Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  švedska  kolesarka  vozila po rahlem klancu navzdol  mimo  ene  od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in iz neznanega vzroka padla  in  z  glavo  udarila  ob  tla  (tuja kolesarka med vožnjo ni nosila kolesarske  zaščitne  čelade).  Pri padcu je utrpela lahke telesne poškodbe (sum  pretresa  možganov in odrgnine po telesu). Kasneje so poškodovanko na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica, poleg policistov in reševalcev so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica.

V prometni nesreči poškodovan avstrijski motorist

Policisti  so  včeraj, 6. julija ob 17.32 uri, obravnavali prometno nesrečo III.  kategorije  na  regionalni cesti med cestnim prelazom Predel in vasjo Log  pod  Mangartom  in  v kateri je bil udeležen 53–letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije.  Ugotovljeno je bilo, da je avstrijski motorist vozil iz smeri naselja Log pod Mangartom proti vasi Strmec in med vožnjo na omenjeni  relaciji  zaradi  neprilagojene  hitrosti  zapeljal  desno  izven vozišča,  kjer  je  trčil  v  prvi,  nato  pa še v drugi obcestni kamen. Po približno  40  metrih  drsenja  je  obstal na nasprotnem smernem vozišču. V nesreči  je bil avstrijski motorist predvidoma huje telesno poškodovan (sum zloma  levega  gležnja  in  poškodba  glave).  Do  prihoda reševalcev nujne medicinske  pomoči  so  poškodovancu  nudili  prvo pomoč gasilci PGD Bovec.

Kasneje  so  ga  reševalci  z  reševalnim  vozilom  odpeljali  na nadaljnje zdravljenje  v  bolnišnico  v  Beljak (Republika Avstrija).  Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo povzročitelju prometne nesreče izdan plačilni nalog.

V okolici Bovca se je poškodoval kolesar iz Češke

Prav tako so policisti včeraj, 6. julija ob 16.55 uri, obravnavali prometno nesrečo  II. kategorije na cesti med Bovcem in vasjo Čezsoča, kjer je padel in  se  poškodoval  mlajši  kolesar  (otrok), državljan Češke. Policisti PP Tolmin so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili,  da  je  omenjeni mlajši kolesar (otrok) v spremstvu očeta vozil kolo  (nosil  je ustrezno zaščitno čelado) iz Bovca proti vasi Čezsoča. Pri spuščanju  po brežini navzdol je v levem ovinku zapeljal na širši pas peska ob  robu  cestišča  in  pri  tem  močno zavrl. Zaradi tega mu je posledično odneslo  zadnje kolo in je padel ob obcestni ograji na desni strani vozišča in  se  lažje  poškodoval.  Po  nudeni  zdravniški  oskrbi  na  kraju so ga reševalci  NMP  ZD  Tolmin  odpeljali  na  nadaljnji  pregled  v šempetrsko bolnišnico.

V  prometni  nesreči  udeležen motorist iz Nemčije

Prav tako so policisti včeraj, 6. julija ob 16.23 uri, obravnavali prometno nesrečo  I.  kategorije  na  regionalni  cesti blizu naselja Trenta (Občina

Bovec) in v kateri je bil udeležen 36–letni motorist iz Nemčije. Slednji je okoli  16.20 ure vozil motorno kolo kot zadnji v skupini desetih motoristov po  regionalni  cesti iz Trente proti prelazu Vršič. Med vožnjo na omenjeni relaciji,  kjer  vozišče  poteka  v  desni  nepregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku ceste, preglednosti in vidljivosti, tako da  ves  čas  vožnje  ni  obvladoval motorno kolo. Posledično je z motornim kolesom  zapeljal  preko  sredinske  prekinjene  ločilne  črte na nasprotno smerno  vozišče in nato v levo izven vozišča na travnik, kjer je z motornim kolesom  padel  po  tleh. V prometi nesreči 36-letni nemški motorist ni bil poškodovan.  Zaradi  kršitve  določil  Zakona  o  pravilih cestnega prometa (kršitev  določil  45.  člena ZPrCP9 mu je bila na kraju izrečena globa. Na kraju  so  poleg  policistov  posredovali  tudi  reševalci NMP ZD Tolmin in gasilci PGD Bovec.

V prometni nesreči poškodovan voznik avtomobila

Včeraj, 6. julija ob 1.12 uri v nočnem času, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in naseljem Selo, kjer je prišlo do trčenja dveh osebnih avtomobilov.

Ugotovljeno je bilo, da se je 26–letni voznik avtomobila, državljan Romunije (povzročitelj) zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v spredaj vozeče osebno vozilo, ki ga je vozil 37–letni voznik. Romunskega voznika je po trčenju z vozilom odbilo na SOS izogibališče, 37-letnega voznika (slovenskega državljana) pa najprej v desno v ograjo in nato v sredinski ločevalni zid. V prometni nesreči je 37-letni voznik utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe. Policisti so 26-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitev prometne zakonodaje izdali plačilni nalog. Na kraju prometne nesreče so poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so oskrbeli poškodovanca.

V prometni nesreči poškodovana voznica avtomobila

Le nekaj ur zatem oz. včeraj, 6. julija ob 5.15 uri, so policiste obvestili o drugi prometni nesreči na hitri cesti H4 Razdrto – Vrtojba blizu naselja Selo in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je  prometno nesrečo povzročila 46–letna voznica avtomobila, ki je vozila po hitri cesti iz Ajdovščine proti naselju Selo. Med vožnjo na omenjeni relaciji je z vozilom zapeljala v levo v betonski zid, nato pa desno v zaščitno obcestno ograjo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so ji policisti izdali plačilni nalog. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. Policija je bila kasneje s strani zdravstvenega osebja šempetrske bolnišnice obveščena, da je bila voznica v prometni nesreči lažje telesno poškodovana.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine