25.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Vabilo VSEM STARŠEM na udeležbo seje državnega sveta in mirni shod pred parlamentom

Spoštovani starši,

prejemnik tega sporočila ste, ker ste izpolnili prijavnico k Združenju staršev zasebnih vrtcev.

V zadnjih tednih starši iz različnih smeri pritiskamo na vlado in sporočamo vladi, da se ne strinjamo s spremembami, ki jih pripravlja na področju vzgoje in izobraževanja. Oblikovale so se iniciative staršev iz različnih vrtcev in šol, ki pritiskajo na vlado. Za boljšo povezanost med starši smo sprožili ustanavljanje Združenje staršev zasebnih vrtcev in šol, katerega trenutno povezujem in predstavljam Vesna Marinič skupaj z nekaj zavzetimi mamicami.

Naslednjo sredo 19.6., ob 10 uri bo v državnem svetu seja, na kateri bosta v obravnavi zakona o vrtcih in zakon o financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFI). Kot verjetno že veste predlagane spremembe obeh zakonov namreč močno kratijo pravice staršev, ki imamo otroke v vrtcih in šolah z javno veljavnim programom, katerih ustanovitelji so zasebni zavodi.

Seja državnega sveta bo odprta za širšo javnost in bo možno sodelovati tudi v razpravi. Pričakujemo, da bo nekaj staršev prisostvovalo seji, nekaj pa nas bo pred parlamentom (tihi protest). Na seji in pred parlamentom starši iz celotne Slovenije.

Pozivamo vsakega starša vrtca ali šole, da se seje državnega sveta ali zbora pred parlamentom NUJNO udeleži!

Prosim organizirajte si čas tako, da boste lahko prišli. Vaša prisotnost je nujno potrebna. Pomembno je, da nas je čim več ter, da jasno in odločno sporočimo, da smo kot manjšina v Sloveniji popolnoma spregledani in se nam jemljejo pravice, ki nam po ustavi pripadajo.

Shoda naj se udeležijo samo starši, brez otrok, saj ni ravno primerno, da naše otroke izpostavljamo javni dogodkom, kjer bi bili lahko tudi predmet medijske obravnave.

Vaše sodelovanje pričakujemo na spodnje načine:

•Kdor želi na seji državnega sveta komentirati zakona, enega ali oba, naj se prosim vpiše v tabelo, ki je priložena (za to je namenjen poseben stolpec). Pomembno namreč je, da se oglasimo tudi na seji.
•Prosim vas, da se nam oglasite s kakršnokoli pomočjo, ki nam jo lahko nudite. Primanjkuje nam povezav/kontaktov v medijih, pravnih strokovnjakov, ljudje, ki imajo poznanstva pri državnih organih, ipd.

Verjamem, da bomo strnili vrste in se zavzeli za prihodnost naših otrok in tudi prihodnost naše slovenske družbe.

Za vse predloge in vprašanja se obrnite na kontakt: [email protected]

Čas je za akcijo!

Vesna Marinič

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine