14.9 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

V vročih dneh ga marsikdo »nagne čez rob« in sede za volan – posledice so lahko strahotne!

Ker je poletje tako rekoč že tu, velja opozoriti, da je zaradi vročine med vozniki več takšnih, ki vozijo pod vplivom alkohola in se ne zavedajo, kako težke posledice lahko povzročijo s svojim obnašanjem na cesti.

 

Okoli  22.30  so  bili  policisti obveščeni o prometni nesreči v Dolenjskih Toplicah,  kjer  naj  bi  se  voznik zaletel v drevo. Ob prihodu policistov voznika  ni  bilo na kraju, so ga pa kasneje izsledili. Ugotovili so, da je 28-letni  voznik  zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom,
zapeljal  s  ceste  in  trčil  v  drevo.  Povzročitelj,  ki se v nesreči ni poškodoval,  je  imel  v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Metliški  policisti  so  med kontrolo prometa v Metliki ustavili 36-letnega voznika  osebnega  avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili  preizkus.  Kršitelj,  ki  se je med postopkom nedostojno vedel do policistov,  je  imel  v  litru  izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v  prostore za pridržanje in o kršitvah seznanili sodišče.

V  večernih  urah  so bili policisti PP Sevnica obveščeni o objestni vožnji motorista  v  Sevnici.  26-letnega  motorista  so  izsledili in mu odredili preizkus   alkoholiziranosti.   V  litru  izdihanega  zraka  je  imel  1,36 miligramov  alkohola.  O  kršitvah  so  z  obdolžilnim  predlogom seznanili sodišče.

Voznica,  ki so jo novomeški policisti nekaj pred polnočjo ustavili v Novem mestu,  je  imela  v  litru  izdihanega  zraka  1,09  miligramov  alkohola. Odpeljali  so  jo v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče. Ob 10.53 je pri Hraščah 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo. Zavil je namreč levo v trenutku, ko ga je pravilno prehiteval 48-letni voznik motornega kolesa iz Avstrije, s sopotnico. Kljub umikanju je motorist oplazil zadnji levi del avta, nakar sta s sopotnico padla. Poškodovana so odeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.40 so policisti dobili klic občana, ki je povedal, da voznik osebnega avtomobila po strunjanskem drevoredu proti Izoli vijuga po cesti. Policisti so ustavili 57-letnega Koprčana, kateremu je alkotest pokazal 1,11 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.03 je na Srminu padel motorist. 47-letni voznik s Hrvatinov je zaradi neprilagojene hitrosti pred zapornico zaviral, zatem pa padel in si poškodoval levi gleženj.                                                                      

V Kopru so policisti zasegli osebni avto vozniku z okolice Kopra, ker je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.                    

Gorenjski policisti danes obravnavajo tri prometne nesreče z udeležbo kolesarjev. Ob 8.10 sta na območju Most trčila voznik in kolesarka. Okoliščine kažejo na hujše poškodbe kolesarke. Ob 9.20 se je nesreča z udeležbo kolesarja zgodila v Svetem Duhu na škofjeloškem območju, ob 9.30 pa še na Jeprci.

Kot so sporočili s policije, so v vseh nesrečah so povzročitelji kolesarji. V Mostah je kolesarka v vozilo trčila zaradi neupoštevanja pravil o prednosti, v Svetem Duhu pa zaradi nepravilne strani vožnje. Izsiljevanje prednosti je tudi razlog za nesrečo na Jeprci. V tej nesreči je voznik z avtomobilom med umikanjem kolesarju, ki mu je na križišču izsilil prednost, zapeljal s ceste in se prevrnil. Po prvih podatkih o poškodbah se pri kolesarki v Mostah sumi na hude telesne poškodbe (zlom kosti), pri drugih pa naj ne bi šlo za težje poškodbe.

Gorenjski policisti so včeraj trem udeležencem zasegli vozila. Zgodaj zjutraj so osebni avtomobil zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli v Žireh. Pozno popoldan je bil na Jesenicah zaradi istega razloga v kombinaciji s prepovedano drogo obravnavan mopedist. Zvečer pa so policisti v Kranju iz prometa izločili še voznika, ki je bil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil se je nepripet, odklonil pa je še preizkus alkoholiziranosti po izdihanem zraku.

Danes okoli 2. ure je na Brnčičevi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo ker voznik ni vozil na zadostni varnostni razdalji in je trčil v zadnji del vozila, ki je pred njim zavijalo levo. Pri tem se je lažje poškodoval potnik v vozilu udeleženca. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 17. ure so bili policisti Policijske uprave Ljubljana obveščeni o padcu motoristke na cesti pri Podplešivcu. Do nesreče je prišlo, ker motoristka ni prilagodila hitrosti in je sama padla, ter se lahko telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine