18.9 C
Ljubljana
nedelja, 22 septembra, 2024

Začasno je spet dovoljen promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7500 kg

Od 10.30 ure je začasno spet dovoljen promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7500 kg in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, ki je bil omejen z Odredbo o prepovedi prometa na cestah v RS zaradi zagotavljanja varnosti izvedbe predsedniškega vrha v okviru pobude Tri morja – obvestilo udeležencem v cestnem prometu.

 

Policisti tudi danes varujejo večje število predsednikov in ostalih visokih državnih   predstavnikov   z   delegacijami  ter  zagotavljajo  varnost  in pretočnost v cestnem prometu s kratkotrajnimi mobilnimi zaporami prometa na trasah potovanja varovanih oseb.

Na  posameznih  odsekih cest na podlagi odredbe, objavljene 31. maja 2019 v Uradnem  listu  RS  št.  35/19, velja prepoved prometa za tovorna vozila in skupine  vozil,  katerih  največja dovoljena masa presega 7.500 kg, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu.

Danes,  6.  junija 2019, je od 10.30 ure naprej je v celoti dovoljen promet tovornih  vozil  in  skupin  vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7500  kg  in  vseh  vozil,  ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu na posameznih  cestah  in  sicer  Barjanski  cesti v Ljubljani in avtocesti A1 (odseku  Ljubljana priključek Rudnik – razcep Kozarje; južna obvoznica), ki je bil omejen z Odredbo o prepovedi prometa na cestah v Republiki Sloveniji zaradi  zagotavljanja  varnosti izvedbe predsedniškega vrha v okviru pobude Tri morja.

Promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7500 kg in vseh vozil, ki prevažajo nevarne snovi v cestnem prometu na ostalih cestah iz Odredba o prepovedi prometa (na območju Gorenjske)  je začasno dovoljen do 13.30 ure.

Po 13.30 uri odredba velja do 17. ure oziroma morebitnega predčasnega preklica.

Vir: Generalna policijska uprava

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine