25.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Kot kaže, je nesreča na avtocesti pri Domžalah terjala smrtno žrtev, avtocesta sedaj odprta za promet

V prometni nesreči na štajerski avtocesti pri izvozu Domžale v smeri Ljubljane je umrla ena oseba, pet poškodovanih so odpeljali v UKC Ljubljana. V nesreči so bila udeležena tri kombinirana vozila, cesta pa je zaradi nesreče še vedno zaprta, zastoj je dolg devet kilometrov, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

 

Po podatkih prometno-informacijskega centra je štajerska avtocesta zaradi nesreče zaprta med Krtino in Domžalami proti Ljubljani. Vozniki osebnih vozil se z avtoceste lahko preusmerijo na priključku Blagovica in vrnejo na avtocesto na Domžalah. Daljši zastoj je tudi na regionalni cesti Blagovica – Lukovica – Krtina – Ljubljana. Obvoz je možen čez Zasavje ali Tuhinjsko dolino.

Policija je voznike pozivala k strpnosti, upoštevanju navodil policistov in upravljalca ceste ter k uporabi obvoza po vzporedni glavni cesti.

Ogled kraja nesreče še poteka, ogledala sta si ga tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec.

Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja nesreče je znano, da je 54 letni voznik tovornega vozila Renault Master vozil po prehitevalnem pasu iz smeri Maribora proti Ljubljani. Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila Opel Vivaro, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil Citroen Berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil. V vozilu Opel Vivaro je bilo 6 oseb, 2 državljanki Slovenije in 4 državljani Velike Britanije. Ena od potnic (52, drž. Velike Britanije) v kombiju, je v trčenju utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrla, 4 osebe so utrpele lahke telesne poškodbe, ena oseba pa je bila huje telesno poškodovana. Vse poškodovane osebe so bile z reševalnimi vozili odpeljane v KC Ljubljana. Voznika Renault Masterja in Citroena Berlingo nista bila poškodovana.

Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom in pri vseh treh je bil rezultat negativen, kar pomeni, da so vozili trezni.

Zaradi nesreče in opravljanja posledic nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 11.30 ure, promet za osebna vozila je bil preusmerjen na regionalno cesto.

Policisti glede okoliščin prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah seznanili tožilstvo v Ljubljani.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine