Šport

Peter Prevc zmagovalec zadnje tekme v sezoni v PlaniciSlovenski skakalni šampion Peter Prevc (283,7 točke) je zmagovalec zadnje tekme sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih pred domačimi navijači v Planici. Prevc, ki je bil tretji po prvi seriji, je v finalu skočil do rekorda Bloudkove skakalnice pri 142 metrih in ugnal vse tekmece. Z zmago je napredoval tudi na drugo mesto v svetovnem pokalu.

Z današnjim dnem je komaj 21-letni Prevc na najlepši možen način končal izjemno uspešno sezono. "Danes se mi je res vse izšlo po željah, v mojih skokih ni bilo veliko napak. Tudi razmere so bile zelo poštene za vse skakalce, lahko rečem, da smo danes videli eno najbolj 'fair' tekem sezone. Zelo sem zadovoljen," je dejal skakalec iz Dolenje vasi, ki je z zmago prehitel Freunda tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala in sezono končal na drugem mestu.

"Energijo za takšen nastop sem potegnil iz občinstva. Hvala vsem, ki so se danes tukaj v dežju zbrali pod Poncami," je še dejal Prevc in razkril: "Danes je zagotovo eden najlepših dni v mojem življenju. Zmagati pred domačimi navijači je res pravi užitek!"

Planica: Za ekipno slovo od sezone zmaga Avstrijcev, Slovenci petiPredzadnja tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih v sezoni 2013/14 je bila ekipna preizkušnja skakalcev na prenovljeni Bloudkovi velikanki v Planici. Za konec dvojnega sobotnega sporeda, začele so ga ženske s finalno tekmo, so v moški ekipni preizkušnji zmago slavili Avstrijci, Slovenija je bila peta.

V svetovnem pokalu je bilo vse odločeno že pred zadnjo tekmo, nedeljsko posamično preizkušnjo v Planici. V petek je veliki globus dokončno pristal v rokah Kamila Stocha, v boju za drugo mesto sta ostala slovenski adut Peter Prevc in poolimpijsko prerojeni Nemec Severin Freund.

Danes pa so imeli Slovenci teoretično še nekaj možnosti za preboj oziroma odločilen napad na drugo mesto pokala narodov (tudi v tej konkurenci imajo prvo mesto že zagotovljeno Avstrijci), a so s petim mestom v težavnih vremenskih razmerah - tekmovalce in gledalce v Planici, slednjih je bilo tokrat manj od pričakovanj in precej manj kot zadnja leta na sobotni spored planiškega praznika, je pošteno motil predvsem dež, ki je v drugi seriji zoprno zavladal dolini pod Poncami -, nazadnje ostali pri končnem tretjem mestu.

Deskar Žan Košir Sloveniji privozil osmo kolajnoSlovenski deskar Žan Košir je Sloveniji v Sočiju priboril še osmo odličje. V paralelnem slalomu je osvojil srebro, potem ko je v finalu za 11 stotink izgubil dvoboj z Rusom Vicom Wildom. Bron je osvojil Avstrijec Benjamin Karl. Devetindvajsetletni Tržičan je bil bronast že v paralelnem veleslalomu.

Drugi slovenski predstavnik v izločilnih bojih Rok Marguč je po dveh počasnejših vožnjah od tekmeca Nemca Patricka Busslerja izpadel v osmini finala. Na koncu je zasedel 12. mesto.

Rok Flander je bil v kvalifikacijah prepočasen za najboljših 16 in bil 22., Izidor Šušteršič pa je odstopil v prvi vožnji kvalifikacij. Brez nadaljevanja je s 23. mestom kvalifikacij ostala tudi edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik.

V ženski kategoriji je zmagala Avstrijka Julia Dujmovits. Srebro je osvojila Nemka Anke Karstens, ki je po prvi finalni vožnji vodila, a je v drugo storila napako in zaostala za 12 stotink. Nemški uspeh je z bronom dopolnila Amelie Kober.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali si boste na televiziji cenzurirani film Maska demokracije ogledali v kinematografih?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Maske Demokracije

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/590363MST_1376.jpg

Vabilo na ogled filma Maska demokracije – filma, ki so ga na Planet TV spravili v »bunker«. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/233636MST_1395.jpg

V kinu Komuna je bilo mogoče videti precej znanih obrazov, tudi iz sveta politike. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/946078MST_1403.jpg

V prvi vrsti je bilo mogoče opaziti zgodovinarko dr. Andrejo Valič Zver, direktorico SCNR. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/882857MST_1429.jpg

Uvodna beseda je pripadla dr. Vasku Simonitiju, zgodovinarju in nekdanjemu ministru za kulturo. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/475241MST_1434.jpg

Pogled na kinodvorano z druge smeri – le redki sedeži so ostali prazni. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/441416MST_1440.jpg

Film se začenja – po ogledu bo jasno, zakaj ga niso predvajali na Planet TV … (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/866745MST_1455.jpg

Režiser filma Igor Prodnik, nekdanji direktor Vibe filma, ki so ga odslovili iz političnih razlogov. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/181710MST_1463.jpg

Med gledalci je bil tudi predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in nekdanji obrambni minister Aleš Hojs. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/362003MST_1493.jpg

Po ogledu filma se je občinstvo nekaj časa zadržalo v avli kinodvorane. (foto: Matic Štojs)