Dogodki

Anketa Ninamedie kaže, da botri iz ozadja »napihujejo« Združeno levicoTudi po volitvah je med slovenskimi volivci najbolj priljubljena stranka Mira Cerarja. Rezultati ankete Vox populi kažejo, da bi, če bi bile volitve to nedeljo, stranko volilo 40,7 odstotka vprašanih, kar je štiri odstotke več kot pred mesecem dni. Podpora SDS se je bistveno zmanjšala. Najbolj priljubljen med politiki je Miro Cerar.

Rezultati javnomnenjske ankete Vox populi, ki jo je za POP TV in Dnevnik opravila agencija Ninamedia, kažejo, da bi SDS volilo 18,1 odstotka vprašanih, potem ko je bilo junija takšnih 27 odstotkov.

Na tretjem mestu je še naprej DeSUS, ki bi jo podprlo 10,3 odstotka volivcev, pred enim mesecem pa bi se za to stranko odločilo 9,1 odstotka vprašanih.

Narašča tudi podpora Združeni levici, ki jo zdaj podpira 8,9 odstotka volivcev. Pred mesecem dni jo je podpiralo 1,3 odstotka volivcev.

Prav tako se po poročanju POP TV po volitvah krepi NSi. Pristala je na petem mestu s 7,4-odstotno podporo. Prejšnji mesec bi jo podprlo 4,6 odstotka vprašanih.

Odbor 2014 že 35. dan opravlja svoje poslanstvoSpoštovani

Danes mineva že 35. dan odkar je Odbor 2014 pričel z opravljanjem  svojega poslanstva. Odbor 2014 se vsakodnevno bori za doseganje svojih zastavljenih ciljev z namenom, da bi Slovenija končno postala pravna država, kjer je spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin nujno ne glede na politično ali kakršnokoli drugo pripadnost. Z vsakodnevnim prižiganjem svečk, luči upanja, svobode in pravice, želimo pokazati,da imamo upanje, na svobodo in pravico pa še čakamo.

Vsi, ki verjamete, da se je vredno boriti za pravno in demokratično Slovenijo, ste vabljeni danes, ob 17.00, pred Vrhovno sodišče, k prižiganju svečk, kjer se nam bodo med drugim pridružili: dr. Milan Zver, mag. Anže Logar in dr. Božo Predalič.

Vljudno vabljeni!

Današnja novinarska konferenca vrhovnega državnega tožilca Andreja Ferlinca, na kateri je kot ponarejeno listino označil dokument o razdelitvi provizij, ki ga je predstavil predsednik SDS Janez Janša, je po mnenju Janševega odvetnika Francija Matoza povezana z nedeljskimi volitvami. Gre še za en poskus diskreditacije Janše, je prepričan Matoz. Matoz je v odzivu za STA spomnil, da so na novinarski konferenci tik pred Janševim odhodom v zapor predstavili več dokumentov, ki so jih pridobili iz finskega spisa. Tako so predstavili domnevni razdelilnik in zatrdili, da gre za dokument, ki je bil zasežen na računalniku na Finskem oproščenega zastopnika Patrie za Slovenijo Reija Nittynena, je dodal Janšev odvetnik. Seveda gre za dokument, ki je bil brez kakršnih koli pripisov, saj je šlo za natis iz računalniškega programa excel, je ob tem zatrdil. Ročno dopisana imena pa naj bi po grafološki ekspertizi, ki jo je naročila obramba finskih obdolženih, bila dopisana naknadno. Obenem je po njegovem obstojala velika verjetnost, da rokopis pripada enemu od finskih kriminalistov. Kdo je na dokument dopisal imena in Današnja novinarska konferenca vrhovnega državnega tožilca Andreja Ferlinca, na kateri je kot ponarejeno listino označil dokument o razdelitvi provizij, ki ga je predstavil predsednik SDS Janez Janša, je po mnenju Janševega odvetnika Francija Matoza povezana z nedeljskimi volitvami. Gre še za en poskus diskreditacije Janše, je prepričan Matoz.

Matoz je v odzivu za STA spomnil, da so na novinarski konferenci tik pred Janševim odhodom v zapor predstavili več dokumentov, ki so jih pridobili iz finskega spisa. Tako so predstavili domnevni razdelilnik in zatrdili, da gre za dokument, ki je bil zasežen na računalniku na Finskem oproščenega zastopnika Patrie za Slovenijo Reija Nittynena, je dodal Janšev odvetnik.

Seveda gre za dokument, ki je bil brez kakršnih koli pripisov, saj je šlo za natis iz računalniškega programa excel, je ob tem zatrdil. Ročno dopisana imena pa naj bi po grafološki ekspertizi, ki jo je naročila obramba finskih obdolženih, bila dopisana naknadno. Obenem je po njegovem obstojala velika verjetnost, da rokopis pripada enemu od finskih kriminalistov.

Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

naslovka mini

Anketa

Ali bo prihajajoča Cerarjeva vlada zdržala več kot eno leto?

Zadnje dodano

Zadnji komentarji

Za pravico in resnico

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4450821..jpg

Vsak dan poteka pred vrhovnim sodiščem na Tavčarjevi 9 v Ljubljani protestni shod v podporo edinemu političnemu zaporniku sredi demokratične Evrope Janezu Janši. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4507352..jpg

Prvak največje opozicijske stranke Janez Janša je po krivici zaprt, s čimer so mu sistematično kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Zavlačevanje predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše je preseglo vse razumne meje. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3565673..jpg

Vse, ki vam ni vseeno, Odbor 2014 vabi in poziva, da se jim vsak dan ob 17.00 pridružite v čim večjem številu, ko bodo pred vrhovnim sodiščem prižigali svečke, luči upanja, svobode in pravice. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5578864..jpg

Član kolegija Odbora 2014 Aleš Primc opozarja medije: »Odgovorni uredniki in vodstvo RTV- verjamemo, da ste nas opazili in da se bo to poznalo pri vašem poročanju.« (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5867245..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4163406..jpg

»Junak slovenske osamosvojitve Janez Janša, ki je bil v času vojne za Slovenijo obrambni minister, je že drugi mesec v zaporu brez dokazov! Na podlagi politično montirane 'indične' sodbe,« je opozoril urednik Demokracije Metod Berlec. (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8730327..jpg

»Na podlagi iste sodbe je v zaporu tudi Anton Krkovič, ki je skupaj z Janšo ustanavljal Slovensko vojsko in bil poveljnik specialne brigade v času vojne za Slovenijo,« je še dodal Berlec (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8820408..jpg

Berlec je še opozoril zbrane, da »na drugi strani slovensko postkomunistično sodstvo izdaja oprostilne sodbe nekdanjim oficirjem agresorske jugoslovanske armade« Sramotno! (foto: Matic Štojs)

http://demokracija.si/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/1682139..jpg

Aleš Primc v imenu Odbora 2014 poziva »vse ljudi, ki so bili žrtve slovenskega pravosodja, jim posredujejo svoje primere, saj je debata o slovenskem pravosodju nujna«. (foto: Matic Štojs)