Zblojena levičarska kandidatka primerja klimatske spremembe z nacistično Nemčijo Izpostavljeno

  • Napisal  Ivan Šokić/Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Alexandria Ocasio-Cortez (vir: twitter) Alexandria Ocasio-Cortez (vir: twitter)

Kandidatka za kongresnico v spodnjem domu iz vrst Demokratičnih socialistov Amerike je razkrila svoj načrt za boj proti mlinom na veter klimatskim spremembam, ki predstavljajo eksistencialno grožnjo, kakršna je bila nacionalsocialistična Nemčija.

Alexandria Ocasio-Cortez je izjavila da klimatske spremembe predstavljajo “eksistencialno grožnjo,” ki je primerljiva z nacistično Nemčijo. “Tako govorimo o eksistencialnih grožnjah, zadnjič ko smo imeli res veliko eksistenčno grožnjo za to državo je bilo okoli II. svetovne vojne,” je po poročanju RT povedala 29-letnica.

“Kar smo naredili, je bilo to, da smo se odločili za mobilizacijo celotne ekonomije in industrializirali naše celotno gospodarstvo in zaposlili stotisoče, če ne milijone ljudi, ki so branili naše obale in branili našo državo,” se ni ustavila Ocasio-Cortez. “Zdaj moramo narediti enako stvar, za to, da bi dobili stoodstotno obnovljivo energijo, in to je samo resnica vsega.”

Radikalizirana fragmentacija na levici
29-letnica predstavlja novi val progresivnih kandidatov iz vrst Demokratov, ki želi ukinit agencijo za carino in priseljevanje (ICE), uvesti strožji nadzor nad strelnim orožjem ter zagotoviti stanovanje kot osnovno človekovo pravico.

Ocasio-Cortezova je svojevrstno presenečenje v vrstah Demokratov, saj je v boju za kandidaturo za 14. kongresno območje premagala Joea Crowleya. Če del tega lahko pripišemo njenim radikalnim “progresivnim” pogledom na svet, pa se po celih ZDA kaže, kako se Demokratska stranka vse bolj fragmentira. To se kaže tudi v dejstvu, da potem, ko je Ocasio-Cortez delala za Bernieja Sandersa in je ta vseeno ni podprl v njeni tekmi proti Crowleyu. Tudi ona zato ni izrekla podpore Sandersu glede potencialne ponovne predsedniške kandidature v 2020.

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=PKeTDN8PiBc

Ivan Šokić/Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.