Vodja palestinske samouprave napovedal umik Palestine iz vseh sporazumov z Izraelom in ZDA

  • Napisal  Ivan Šokić / Nova24tv.si
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Mahmud Abas (foto: epa) Mahmud Abas (foto: epa)

Predsednik Palestinske samouprave Mahmoud Abbas je sporočil, da bo Palestina prekinila vse dogovore z Izraelom in ZDA zaradi načrtov izraelskega premierja Benjamina Netanyahuja o aneksiji Zahodnega brega.

 

“Palestinska osvobodilna organizacija in Palestinska država sta od danes odvezani spoštovanja vseh sporazumov in dogovorov z ameriško in izraelsko vlado in vseh zavez, ki temeljijo na teh dogovorih in sporazumih, vključno z varnostnimi,” je na srečanju vodstva v Ramali povedal predsednik Palestinske samouprave Mahmoud Abbas.

S tem so padle še zadnje pretveze, da si Palestinska samouprava prizadeva za kakršnokoli mirno razrešitev spora med Izraelci in Palestinci v eni državi. Kar sledi, je terorizem. Znano je namreč, da je Palestinska samouprava finančno podpirala teroriste obsojene na zaporno kazen, ki so vršili napade na Izraelce oziroma pripadnike izraelskih varnostnih sil.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.