(VIDEO) Poglejte ameriško različico Mihe Kordiša - vodja štaba Sandersove kampanje sprožil škandal s pozivi o revoluciji in Stalinovih gulagih

  • Napisal  Luka Perš / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Twitter foto: Twitter

Martin Weissgerber, vodja štaba Berniea Sandersa v Južni Karolini je na posnetku govoril o tem, da bi morali vse republikance v Združenih državah Amerike poslati na prevzgojo v prevzgojne kampe. Le-te si je predstavljal v stilu sovjetskih gulagov. Seveda je z izjavami sprožil pravi škandal.

 

“Pripravljen sem, da začnemo z revolucijo. Oborožil se bom. Hočem se naučiti streljati. Pripravljen sem na revolucijo,” je v svojem zanosu širjenja boljševistične revolucije na ameriških tleh napovedal Martin Weissgerber, vodja štaba demokratskega kandidata za predsedniške volitve Bernieja Sandersa v Južni Karolini.

Na posnetku govori,  da si v prevzgojnih kampih predstavlja vidne predstavnike republikanske stranke, kot sta senatorja republikancev Mitch McConnel in Lindsay Graham. “Gulagi so bili prevzgojni kampi. Ljudje iz gulagov so prihajali delat v Ameriko. Ljudje so  pomagali gradit Belomorski-Baltski prekop. To je bil čudovit sovjetski projekt. Komunistični projekt,” je zaključil o svojih sanjah o sovjetizaciji Amerike Martin Weissberger.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.