Več mrtvih v samomorilskem napadu v Somaliji

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Odgovornost za napad je že prevzela teroristična skupina Al Šabab. (foto. Twitter) Odgovornost za napad je že prevzela teroristična skupina Al Šabab. (foto. Twitter)

V samomorilskem napadu v somalijski prestolnici Mogadiš je bilo danes ubitih najmanj osem ljudi. Še kakih deset jih je ranjenih, je sporočila tamkajšnja policija.

 

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, se je napadalec razstrelil v z eksplozivom napolnjenem avtomobilu. Razstrelil se je pred stavbo, v kateri živijo vladni uslužbenci. Večina smrtnih žrtev eksplozije naj bi bila sicer civilistov.

Odgovornost za napad je že prevzela teroristična skupina Al Šabab. Skupina, ki je povezana s teroristično mrežo Al Kaida, si sicer že več let prizadeva vzpostaviti teokratsko državo v Somaliji.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.