V Venezueli aretirala generala zaradi vpletenosti v poskus atentata na predsednika Madura. Se slednji uči od Erdogana?

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Očitno se venezuelski samodržec Maduro uči od turškega kolega... (foto: Agencia Brasil) Očitno se venezuelski samodržec Maduro uči od turškega kolega... (foto: Agencia Brasil)

Venezuelske oblasti so v ponedeljek aretirale generala nacionalne garde Alejandra Pereza Gomeza in ga obtožile vpletenosti v poskus atentata na predsednika države Nicolasa Madura. Novico je včeraj objavil pravosodni minister Tarek William Saab.

 

Poleg generala so aretirali tudi opozicijskega voditelja Juana Requensesa in polkovnika Pedra Javierja Zambrana. Vsi trije naj bi že v ponedeljek, ko so bili aretirani, stopili pred sodnika.

Francoska tiskovna agencija AFP še poroča, da je Madurova vlada doslej zaradi neuspešnega atentata 4. avgusta z brezpilotnima letaloma aretirala 14 ljudi. Saab je napovedal možnost dodatnih aretacij.

Maduro je odnehal z obtoževanjem za poskus atentata "imperialistov" in podobnih. Sedaj konkretno obtožuje prebivalca Floride Osmana Delgada Taboskyja, ki naj bi vodil teroristično celico in naj bi organiziral atentat. K prihodu v Venezuelo in sodelovanju v preiskavi poskusa atentata je Maduro povabil celo ameriško zvezno policijo FBI.

nazaj na vrh