fbpx

V Nemčiji prvič več kot 16.000 novih okužb z novim koronavirusom

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: Twitter foto: Twitter

V Nemčijo so v zadnjih 24 urah potrdili rekordnih 16.774 novih okužb z novim koronavirusom. Gre za največje število dnevnih okužb v državi od začetka pandemije, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil nemški inštitut Roberta Kocha. Skupno so v Nemčiji doslej potrdili 481.013 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je 10.272 bolnikov.

 

V zadnjih 24 urah so potrdili 89 smrti bolnikov s covidom-19.

Nemška zvezna vlada in zvezne dežele so sicer v sredo sprejele odločitev o zaostritvi ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, ki bodo začeli veljati v ponedeljek in bodo v veljavi ves mesec november.

"Moramo ukrepati in to sedaj," je v sredo opozorila nemška kanclerka Angela Merkel. Dodala je, da se bo nemški zdravstveni sistem, če bo število novih okužb raslo s sedanjo stopnjo, znašel na robu svojih zmogljivosti. Opozorila je tudi, da 75 odstotkov vseh okužb ni več mogoče izslediti.

V Nemčiji bodo od ponedeljka dalje zaprte kulturne in športne dvorane, restavracije, telovadnice, bazeni, kozmetični in masažni saloni ter saloni za tetoviranje. Prav tako ne bo več gledalcev na tekmah nogometne bundeslige. Omejili so tudi zbiranja na prostem, in sicer na člane do dveh gospodinjstev

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.