V Avstriji 96 novih okužb s koronavirusom, največ na Dunaju Izpostavljeno

Dunaj / Wikipedia Dunaj / Wikipedia

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 96 novih okužb s koronavirusom, je danes sporočilo avstrijsko ministrstvo za zdravje. Največ, 43 na novo okuženih je na Dunaju.

Eno od žarišč novega koronavirusa je postala vojašnica v Salzburgu, kjer je bilo na testu za novi koronavirus pozitivnih sedem vojakov. Vsi so bili minuli konec tedna v stiku z enim od okuženih vojakov. V povezavi s tem primerom so testirali 31 vojakov, a še niso vsi dobili rezultatov, zato je po poročanju agencije APA možno, da je okuženih še več.

Zaradi okužb so v vojašnici dodatno poostrili ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Testirajo tudi vse, ki so bili v neposrednem stiku z okuženimi vojaki zunaj njihovega delovnega časa.

V Avstriji so doslej potrdili skoraj 21.500 okužb z novim koronavirusom, od tega je več kot 19.300 ljudi že ozdravelo. Covid-19 je v tej državi zahteval 719 življenj.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.