Trump si je že izbral šefa kampanje za drugi predsedniški mandat

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Trump razmišlja dolgoročno. (foto: Flickr) Trump razmišlja dolgoročno. (foto: Flickr)

Ameriški predsednik Donald Trump si je v torke na čelo svoje kampanje za drugi štiriletni mandat na čelu ZDA izbral političnega stratega iz Teksasa Brada Parscaleja, ki mu je že pomagal leta 2016 kot vodja digitalne kampanje. Trump sicer ni nikoli zares nehal voditi predvolilne kampanje, niti po zmagi novembra 2016.

 

Trumpova predvolilna kampanja je sporočila, da bo 42-letni Parscale pomagal že kongresnim republikancem na volitvah novembra letos, demokratski kritiki predsednika pa se cinično tolažijo z dejstvom, da mu na digitalnem področju pomaga še kakšen Američan in se ne zanaša le na Ruse.

71-letni Trump je namero za kandidaturo na predsedniških volitvah uradno prijavil pri zvezni volilni komisiji 20. januarja 2017, torej takrat, ko je prisegel za prvi mandat, za katerega sicer še vedno ni povsem zanesljivo, ali ga bo uspel dokončati zaradi preiskave ruskega vpletanja v volitve 2016.

Poleg uradne prijave namere za kandidaturo Trump nenehno podoživlja svojo zgodovinsko zmago na zadnjih volitvah in je že večkrat zagotovil, da bo šel znova na volitve. Nazadnje na zborovanju konservativnih aktivistov pred dnevi, ko je dejal, da je izpolnil največ predvolilnih obljub v zgodovini, celo tiste, ki jih ni obljubil.

Parscale je delal za Trumpa, še preden se je newyorški bogataš odločil za predsedniško kandidaturo. Predsednikov sin Eric Trump in zet Jared Kushner sta sporočila, da je Parscale izjemno nadarjen in je imel ključno vlogo za uspeh leta 2016. Družina mu povsem zaupa.

Če se bo Trump odločil za kampanjo, bi mu morali republikanci pustiti odprto pot, demokrati pa še nimajo izrazitega kandidata. Večina bi najraje videla, da se za kandidaturo odloči 75-letni Joe Biden, ki je leta 2016 kavalirsko pustil odprta vrata za prvo predsednico ZDA, kar pa se ni izšlo, saj je Trump premagal Hillary Clinton.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.