Strahopetec Lukašenko na pomoč kliče Putina

  • Napisal  Sara Kovač/Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Dolgoletna zaveznika. Bo Putin pomagal Lukašenku ohraniti oblast? (foto: epa) Dolgoletna zaveznika. Bo Putin pomagal Lukašenku ohraniti oblast? (foto: epa)

“Moramo stopiti v stik s Putinom, da lahko govorim z njim. Ker to je že nevarno, ne samo za Belorusijo,” je danes na srečanju s predstavniki vlade v paniki za svoj položaj dejal beloruski samodržec Aleksander Lukašenko. Kmalu zatem je beloruska tiskovna agencije Belta poročala, da je Lukašenko govoril z Vladimirjem Putinom. 

Beloruski samodržec Aleksander Lukašenko je danes spričo množičnih protestov v svoji državi v paniki povedal, da želi govoriti z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, saj so mu skoraj teden dni trajajoči protesti in napovedani novi, vlili kar precej strahu pred padcem njegove vladavine.

Lukašenko namreč zahteve Belorusov po ponovitvi volitev ter vzpostavitvi demokracije vidi kot grožnjo oziroma “agresijo nad Belorusijo”, Putinovo naklonjenost pa si želi pridobiti s strahom, da se bo v primeru neukrepanja, protestniški val preselil tudi v njegovo državo. Kaj točno sta se dogovorila diktatorja, beloruska agencija ni poročala, bo pa zagotovo “vidno” v prihodnjih dneh.

Sara Kovač/Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.