Srhljivo: V Italiji 475 novih smrti zaradi koronavirusa, največ doslej v enem dnevu

 V Italiji 475 novih smrti zaradi koronavirusa, največ doslej v enem dnevu. Foto: Demokracija V Italiji 475 novih smrti zaradi koronavirusa, največ doslej v enem dnevu. Foto: Demokracija

V Italiji so danes zabeležili 475 novih primerov smrti zaradi novega koronavirusa, kar je največ v enem dnevu od izbruha epidemije, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V Italiji so doslej potrdili 35.713 okužb z novim koronavirusom, zaradi koronavirusne bolezni je umrlo 2978 ljudi.

V Italiji tako beležijo več kot polovico vseh smrti zaradi koronavirusa zunaj Kitajske. V primerjavi s torkom se je število vseh okužb v sosednji državi povečalo za 13 odstotkov, kar je nekoliko počasnejša stopnja naraščanja okužb, ki se je od ponedeljka ustalilo. Prejšnji teden so v Italiji vsak dan zabeležili od 17- do 21-odstotno povečanje števila okužb.

V Lombardiji, ki je še naprej najbolj prizadeta regija zaradi koronavirusa, so zabeležili 17.713 primerov okužb, umrlo je 1959 ljudi. V Laciju se je število primerov povečalo za skoraj 20 odstotkov na 724. V italijanskih bolnišnicah je na intenzivni negi 2257 ljudi, doslej se je pozdravilo 4025 ljudi.

V Italiji beležijo izredno visoko stopnjo smrtnosti zaradi koronavirusa, in sicer je ta 8,3-odstotna, poroča AFP.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.