Slovaška Italiji izročila osumljenca za vpletenost v umor raziskovalnega novinarja Kuciaka

Kuciakov umor je sprožil množične proteste Kuciakov umor je sprožil množične proteste

Slovaška je Italiji izročila osumljenca za vpletenost v umor raziskovalnega novinarja Jana Kuciaka. Domnevnega člana italijanske mafijske združbe 'Ndrangheta Antonia Vadalo so v povezavi s Kuciakovim umorom in njegovo zaročenko aretirali na Slovaškem v začetku marca, a so ga po dveh dneh izpustili na prostost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tožilstvo v Benetkah 43-letnemu Vadalu očita vpletenost v mednarodno trgovino z mamili in pranje denarja. Kot je danes sporočila italijanska policija, naj bi Vadalo ob prihodu v Rim priprli.

Kuciak je pripravljal prispevek o domnevnih povezavah med 'Ndrangheto in sodelavci slovaške vlade. Vadala se je v prispevku pojavil kot pomemben član domnevne mreže italijanske mafije na Slovaškem.

'Ndrangehta iz Kalabrije na jugu Italije velja za najmogočnejšo mafijsko združbo na svetu in je po vplivu že prehitela sicilijansko Coso Nostro. Dejavna je predvsem v Evropi, Severni Ameriki in Avstraliji, še navaja dpa.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.