Škandal: v Nemčiji Slovenski vojski ukradli strelivo. Kaj če so bili tatovi džihadisti? Izpostavljeno

  • Napisal  STA, G. B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Slovenski vojski so sunili strelivo. (foto: arhiv Demokracije) Slovenski vojski so sunili strelivo. (foto: arhiv Demokracije)

V Nemčiji so danes ukradli del tovora s tovornega vozila Slovenske vojske, ki je na letališče v Leipzigu peljalo opremo in strelivo za pripadnike kontingenta Slovenske vojske v Maliju. Po prvih podatkih je bilo ukradenih približno tisoč kosov streliva kalibra 5,56 mm in tisoč kosov streliva kalibra 9 mm, so sporočili iz Slovenske vojske.

 

Dodali so, da dogodek preiskujejo pooblaščeni nemški organi.

Slovenska vojska sodeluje v misiji EU za usposabljanje oboroženih sil Malija (EUTM Mali) od 6. februarja 2013. Takrat je v misijo napotila do štiri pripadnike Slovenske vojske z možnostjo rotacij. Prvi pripadnik Slovenske vojske je bil na misijo napoten 19. marca 2013. Trenutno je tam pet pripadnikov Slovenske vojske.

Ni izključeno, da so bili tatovi streliva džihadisti.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.