Ramazan v letu 2019 veliko smrtonosnejši od lanskega: džihadisti sprožili kar 187 terorističnih napadov v 30-ih državah sveta

  • Napisal  C. Š. / Nova24tv
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
foto: iStock foto: iStock

Med letošnjim islamskim praznikom ramazan so džihadistične skupine sprožile kar 187 terorističnih napadov v tridesetih različnih državah sveta. Pri tem so povzročili 911 smrtnih žrtev in 1006 ranjencev.

 

Letošnji ramazan se je izkazal za bolj smrtonosnega od lanskoletnega. Statistični podatki kažejo, da se je nasilje skrajnih islamistov povečalo, s tem pa se je tudi število smrtnih žrtev povečalo za deset odstotkov v primerjavi z letom prej.

Če je lansko leto zaradi posledic terorizma med ramazanom umrlo 841 ljudi, je letos število naraslo na 911. Skupno število žrtev, vključno z ranjenimi, pa je naraslo za pet odstotkov. Največ ljudi je umrlo leto 2017, in sicer kar 1639.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.