Pred ameriških veleposlaništvom v Pekingu odjeknila eksplozija

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Pred ameriškem veleposlaništvom v Pekingu je odjeknila eksplozija. (foto: Twitter) Pred ameriškem veleposlaništvom v Pekingu je odjeknila eksplozija. (foto: Twitter)

Pred ameriškem veleposlaništvom v Pekingu je odjeknila manjša eksplozija. Na videoposnetkih je videti dim, razbitine in ljudi, ki so se zbrali pred stavbo. Kitajska policija je sprva zaprla širše območje okoli veleposlaništva, a so po eni uri zapore umaknili. Ranjen je bil le napadalec.

 

Oblasti so sporočile, da je moški sprožil manjšo eksplozivno napravo v bližini ameriškega veleposlaništva. 26-letnik, ki je iz avtonomne kitajske regije Notranja Mongolija, jo je domnevno izdelal doma iz petard. Ranjen je bil le napadalec, ki so ga zaradi lažjih poškodb roke prepeljali v bolnišnico.

Iz ameriškega veleposlaništva so potrdili, da je eksplozija odjeknila okoli 13.30 po lokalnem času (okoli 7.30 po srednjeevropskem času) na jugovzhodnem vogalu poslopja, kjer se običajno zbirajo ljudje, ki želijo zaprositi za vizo.

Potem ko je kitajska policija sprva zaprla širše območje okoli veleposlaništva, so kmalu za promet sprostili bližnjo cesto, po kakšni uri pa so umaknili vse zapore, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

O ponovni normalni aktivnosti na območju, kjer se ponovno drenjajo osebe, ki čakajo na vizo, poroča tudi BBC.

Pred tem so poročali, da je policija izpred veleposlaništva umaknila žensko, ki se je domnevno poskušala zažgati. Incident se je pripetil nekaj ur pred eksplozijo, ni pa jasno, ali sta povezana.

Območje, kjer je odjeknila manjša eksplozija, se nahaja na obrobju kitajske prestolnice, tu pa domujejo številna veleposlaništva.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.