One so lepe, pametne in domoljubne. One so desničarke! Izpostavljeno

  • Napisal  J.B., M.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Od leve proti desni zgoraj Sylwia Ługowska (Poljska), Maria Rosaria »Mara« Carfagna (Italija).in Pernilla Vermund (Danska) ter spodaj: Tove Lill Løyte (Norveška), Marion Le Pen (Francija) in Eva Irgl (Slovenija). Od leve proti desni zgoraj Sylwia Ługowska (Poljska), Maria Rosaria »Mara« Carfagna (Italija).in Pernilla Vermund (Danska) ter spodaj: Tove Lill Løyte (Norveška), Marion Le Pen (Francija) in Eva Irgl (Slovenija).

Levičarji še vedno razširjajo stereotip, da so političarke desnice gospodinje s Svetim pismom v rokah in da spominjajo na paznice. Ta mit se je z internetom razblinil, ljudje spoznavajo, da so desničarke lepe, privlačne, inteligentne in zelo domoljubne ženske vseh starosti.

Na severu je vzhajajoča zvezda Napredne stranke (FrP) 32-letna Tove Lill Løyte. Nekdanja playboyeva zajčica in vrhunska manekenka je predsednica podmladka FrP na jugu države. Mladi ravno zaradi nje vstopajo v stranko, kar seveda jezi norveške zagovornike multikulturnosti.

Sosednja Švedska ima Hanno Wigh. 31-letnica je modrooka in, kakopak, svetlolasa. Je članica Švedskih demokratov, domoljubne stranke, ki bo na naslednjih volitvah, vsaj tako kažejo javnomnenjske raziskave, zmagala.  Hanna, poslanka v parlamentu, je zelo dejavna na terenu in postaja eden najbolj prepoznavnih obrazov Švedskih demokratov. Kot se za inteligentno in razgledano žensko spodobi, je nasprotnica feminizma.

V Italiji je v središču pozornosti leta 42-letna Maria Rosaria »Mara« Carfagna. Pravnica je bila izvoljena na listi Naprej Italija, nato je bila med 2008 in 2011 ministrica za enake možnosti v vladi Silvia Berlusconija, ki je leta 2007 dejal: »Če ne bi bil poročen, bi se takoj poročil z njo.« Mara Carfagna je nekdanja manekdenka, ki je ni sram pokazati se tako, kot jo je ustvaril Bog. Gola se je slikala za revijo Maxim. 

Po zadnjih volitvah v Franciji je svet spoznal 28-letno Marion Marechal-Le Pen iz Nacionalne fronte. Lepa mladenka s svojo inteligenco in razgledanostjo pometa z levičarji.  S svojimi stališči je pritegnila mlade, ki so največja žrtev multikulturalizma. Tudi zaradi nje so Francozi spet ponosni na svojo nacionalnost, na svojo zastavo, V enem od intervjujev je dejala, »da muslimani ne morejo biti na isti ravni kot katoliki«.

Na Danskem je pred meseci nastala nova protimigrantska stranka Nye Borgerlige (Nova desnica). Vodi jo Pernilla Vermund, privlačna 42-letna blondinka. V svojih izjavah je ostra kot britev, pronicljiva, spozna se na ekonomijo. Nižji davki in več ekonomske svobode Dancem, je geslo Vermundove. »Prepričana sem, da je denar najboljše naložen, ko je v žepih Dancev. Zato bomo omejili javni sektor in zmanjšali birokratski aparat,« je izjavila.

Sylwia Ługowska, 24-letna atraktivna Poljakinja, v svojih izjavah ne skriva navdušenja nad Jaroslawom Kaczynskim in njegovo nacionalno vizijo Poljske. Kot članica stranke Zakon in pravičnost je velika domoljubka, ponosna Poljakinja, anti-feministka in nasprotnica migracij. Mediji so jo označili za poljsko Angelino Jolie.

Eva Irgl, 41-letna atraktivna in inteligentna članica SDS, dolgoletna poslanka v državnem zboru, ne jemlje sape samo moškim kolegom, ampak s svojimi nastopi povzroča zmedo v glavah političnih nasprotnikov. Na predsedniških volitvah je leta 1997 vodila predvolilno kampanjo za Jožeta Bernika. Takrat je srečala Janeza Janšo in nekaj let kasneje kandidirala na listi SDS za poslanko v državni zbor. In takoj (za nepoznavalce) presenečenje: kot 28-letnica je v Vipavi premagala kasnejšega ministra za finance Andreja Bajuka. Irglova je poslanka že četrti mandat.  

Ne pozabimo pa niti na Anke Van Dermeersch, belgijsko lepotico, ki je nekoč  osvajala modne piste, danes pa je ena najbolj vplivnih desnih političark v Belgiji. Leta 1991 je bila okronana za Miss Belgije, leto kasneje še za Miss Universe. Njena lepota ni zasenčila njenega znanja in volivci so ji namenili dovolj glasov, da je po koncu manekenske kariere pristala v senatu belgijskega parlamenta. 45-letna lepotica je članica parlamenta (Zgornji dom) že vse od leta 2003, ves čas pa je zvesta le eni stranki – desni Vlaams Belang.

Anke je ena največjih nasprotnic islamizacije Evrope, predvsem pa Belgije.

nazaj na vrh