Migrant je načrtoval razstrelitev največje italijanske cerkve med Božičem, »ko so cerkve polne« Izpostavljeno

  • Napisal  B.S.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Bazilika Sv. Petra v Rimu (foto: Bucchi Francesco / shutterstock.com) Bazilika Sv. Petra v Rimu (foto: Bucchi Francesco / shutterstock.com)

Posebna varnostna policija (DIGOS) v Bariju je aretirala 20-letnega Somalca zaradi terorizma, saj je za Božič hotel napasti cerkev Sv. Petra v Rimu.

Aretirani Mohsin Ibrahim Omar, uporabljal pa je tudi ime Anas Khalil, je po mnenju italijanskih varnostnih organov povezan z organizacijo ISIS v Somaliji. Na zvočnih posnetkih, ki jih ima policija, je terorist dejal: » Petindvajsetega je Božič. Cerkve bodo polne. Podstavimo bombe v vse cerkve v Italiji.«  Kasneje je še vprašal: »Kje je največja Cerkev, v Rimu?«

Terorista so aretirali 13. decembra, ko je skušal pobegniti iz mesta Bari. Na zahtevo tožilstva se nahaja v priporu zaradi begosumnosti, preiskava pa še poteka. Po pisanju italijanske agencije ANSA, je italijanskim varnostnim organom pri razkritju terorista pomagal tudi ameriški FBI.  

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.