Londonska policija: Sumljivi paketi so vsebovali majhne eksplozivne naprave

London London

V Londonu je danes policija na treh različnih lokacijah - v dveh letaliških pisarnah in v uradu na železniški postaji - zasegla tri sumljive pakete, ki so vsebovali "majhne improvizirane eksplozivne naprave", je potrdila metropolitanska policija. Gre za eksplozivne naprave, ki bi ob odprtju lahko zagorele.

Sumljive pakete v oblazinjenih rumenih ovojnicah je policija našla v pisarnah v bližini letališč Heathrow in London City ter na železniški postaji Waterloo.

Policija domneva, da so trije incidenti med seboj povezani, obravnava pa jih enota za boj proti terorizmu, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa potrdila londonska policija. Zračni in železniški promet nista bila motena, motiv pa za zdaj ni znan.

Ena od ovojnic je zagorela, ko jo je odprl uslužbenec na letališču Heathrow. Iz stavbe, ki se ne nahaja neposredno na letališču, so iz previdnostnih ukrepov evakuirali ljudi.

Metropolitanska policija je transportna vozlišča po vsem Londonu pozvala, naj bodo pozorni in policiji poročajo o morebitnih sumljivih paketih.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.