Levičarji so pravi rasisti: Tako so medrazredni boj spremenili v medrasnega!

  • Napisal  Jani Kos/Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Nasilni izgredi skupine Black Lives Matter. (Foto: epa) Nasilni izgredi skupine Black Lives Matter. (Foto: epa)

V Franciji smo priča kolosalnim spremembam na levem političnem polu. Tam se namreč dogaja tektonski premik od medrazrednega boja k spodbujanju medrasnega boja. Obenem je pogosto na tapeti tudi policija, ki jo levica vidi kot predstavnika nasilnih oblasti. 

Nekdanji francoski predsednik vlade Manuel Valls je za javnost dejal, da se na francoski levici dogajajo tektonski premiki. Opazujemo lahko kako tamkajšnja levica opušča medrazredni boj v korist medrasnega boja. Prav zato lahko v prihodnosti pričakujemo huda trenja med pripadniki posameznih rasnih skupin v tej državi. Sicer gre za politika, ki je opravljal vlogo premierja v času predsednikovanja Françoisa Hollanda, in sicer med leti 2014 – 2016. Po prepričanju že omenjenega bivšega premierja gre za obupno vojno saj ljudi ločuje na podlagi barve kože, poroča Breitbart.

Po njegovem mnenju je zaskrbljujoče še zlasti dejstvo, da so tako pripadniki skrajne levice iz vrst France Insoumise, kot tudi socialistična stranka in celo okoljevarstveniki, za svoje sprejeli t. i. rasna gibanja. V Franciji lahko zadnje čase spremljamo vrsto protestov, pa ne le v podporo ultra-levičarski Black Lives Matter, ki je dobila krila po smrti črnca Georgea Floyda, ampak tudi proti, kot temu pravijo “policijskemu nasilju”. Francoske različice ameriških “protirasističnih” protestov pa so prav tako že davno ušle izpod nadzora in se sprevrgle v vsesplošno divjanje ponorelih ultra-levičarskih hord, ki so celo napadle policijsko postajo v predmestju Pariza in grobo obračunavale s policisti.

Pretekli vikend smo prav tako lahko spremljali še en protest skrajne skupine Black Lives Matter, in sicer v Parizu. Ob tem so pripadniki domoljubnega Identitarnega gibanja opozorili na zločinskost t. i. “antirasistov” in “antifašistov”, in sicer z napisi s katerimi so pozivali k pravici za žrtve proti-belskih zločinov. Ob tem so samooklicani antirasisti pripadnike domoljubnega gibanja obmetavali z antisemitskimi gesli kot je “Umazani Židje”. Ob tem je nekdanji premier še komentiral aktualne proteste z besedami, da razlikuje med protestniki, ki delajo zdrahe in tistimi, ki gredo na demonstracije z iskreno željo po nasprotovanju rasizmu. Francoski socialisti pa po pričakovanjih, izjav nekdanjega premierja niso podprli, rekoč da gre za retoriko skrajne desnice ter poudarili, da poznajo le eno, to je človeško raso.

Tega sicer v drugih medijih ne boste videli: francosko mesto Dijon prav tako postaja prava fronta nasilja različnih migrantskih tolp. “Streljanje pištol in eksplozije je mogoče slišati, ko francoske specialne enote vstopajo v Dijon, da bi znova prevzele nadzor nad mestnimi ulicami, ki so jih okupirali gangi sestavljeni iz Severnoafričanov, Albancev in Čečenov,” lahko beremo v obrazložitvi kratkega videa, v katerem lahko slišimo pokanje in vidimo dim požarov. A to osrednjih medijev očitno ne zanima, saj bi v slabo luč spravilo njihove “pacifistične” borce za rasno enakopravnost.

Jani Kos/Nova24TV

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.