Koronavirus med migranti: Grčija krepi ukrepe, da bi širjenje omejila Izpostavljeno

Simbolična fotografija/ arhiv Demokracije Simbolična fotografija/ arhiv Demokracije

Grčija je danes uvedla dodatne ukrepe, da bi preprečila izbruh okužb z novim koronavirusom v prenapolnjenih centrih za migrante na otokih v Egejskem morju. V naslednjih dveh tednih so prepovedani vsi obiski v teh centrih, vse nove prišleke temeljito zdravstveno pregledajo, prostore pa bodo redno razkuževali, so sporočili v Atenah.

V migrantskih centrih bodo vzpostavili tudi posebne izolacijske sobe, kamor bodo namestili tiste, za katere sumijo, da so okuženi z novim koronavirusom.

Poleg tega so v migrantskih centrih ustavili poučevanje otrok in organizirane športne aktivnosti. Tudi hrano razdeljujejo zgolj manjšim skupinam naenkrat, je še sporočilo ministrstvo za migracije.

Na grških otokih je po ocenah oblasti trenutno okoli 42.500 migrantov, ki čakajo na odločitev o njihovi prošnji za azil. To je sedemkrat več od predvidenih kapacitet; ti centri so bili namreč zgrajeni za skupno največ 6000 ljudi.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.