fbpx

Ker črnci in Mehičani v šolskem okrožju San Diega prejemajo nižje ocene od belcev, bodo zanje v imenu boja proti rasizmu prilagodili sistem ocenjevanja Izpostavljeno

(Slika: PrintScreen/YouTube/NBC7) (Slika: PrintScreen/YouTube/NBC7)

Šolsko okrožje San Diega je napovedalo, da bo spremenilo sistem ocenjevanja. Ker črnci in Mehičani prejemajo nižje ocene od belcev, bodo zanje v imenu boja proti rasizmu omilili sistem ocenjevanja.

Novinarka NBC 7 Alexis Rivas se je pogovarjala  z dvema članoma upravnega odbora šolskega okrožja.

V imenu boja proti rasizmu učencev in dijakov ne bodo več ocenjevali na podlagi letnega povprečja, niti ne bodo več dobili nižjih ocen zaradi prepozno oddanih nalog (to se je najpogosteje dogajalo črncem in Mehičanom). To pomeni, da lahko delo leto dobivaš negativne ocene, ne oddajaš nalog ali pa te v šoli sploh ni, nato pa konec leta dobiš eno pozitivno oceno, kar je dovolj, da si pozitivno ocenjen.

Sicer je negativno ocenjenih 23 odstotkov Mehičanov in 20 odstotkov črncev, medtem ko je med belci negativno ocenjenih le sedem odstotkov. To zdaj je veljalo, da je to posledica nižjega inteligenčnega koeficienta Mehičanov in črncev. Ker je to rasistično, bodo za manj inteligentne spremenili sistem ocenjevanja.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.