Je papež Frančišek obrnil ploščo? Tokrat je izrazil nasprotovanju množičnemu sprejemanju priseljencev

Papež Frančišek je tokrat v zvezi z migracijami uporabil drugačne tone. (foto: Wikipedia) Papež Frančišek je tokrat v zvezi z migracijami uporabil drugačne tone. (foto: Wikipedia)

Papež Frančišek je v torek izrazil nasprotovanje množičnemu sprejemanju priseljencev. Pozval je k "preudarnemu" in "dobro premišljenemu" pristopu k temu vprašanju, so danes sporočili iz Vatikana, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Pri integraciji je treba po njegovih besedah upoštevati, koliko prostora in dela je na razpolago. Vrata za priseljence so lahko odprta, "dokler se jih lahko integrira in, kar je zelo pomembno, dokler ne predstavljajo grožnje vaši identiteti", je povedal novinarjem med letom iz Estonije, kjer je zaključil svojo pot po baltskih državah.

V Argentini rojeni papež, ki je sin italijanskih priseljencev, se pogosto zavzema za zaščito pravic priseljencev. Vendar obenem zagovarja tudi pravico vlad, da omejijo priseljevanje.

Nazadnje je v soboto v litovski prestolnici Vilnius kritiziral evropske države, ki ne želijo sprejeti migrantov, pohvalil pa je "strpnost in gostoljubje" Litovcev.

nazaj na vrh
Piškotki

Piškotke uporabljamo za prilagoditev vsebin in oglasov, za zagotavljanje funkcij družbenih medijev in za analizo našega prometa. Poleg tega analiziramo informacije o vaši uporabi našega spletnega mesta in s tem zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.